Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(13:10'da güncellendi)

Hisse senetleri tüm dünyada, merkez bankalarının para politikalarını daha da gevşeteceği sepekülasyonu ile değer kazanırken, Avrupa hisse senetleri, Kasım ayından bu yana en güçlü dört günlük yükselişini gerçekleştirmeye yönlendi. Bakır ayı piyasasına düşmesinin ardından sıçrama yaptı ve altın değer kazandı.

MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi Londra saati ile 10:20'de yüzde 0.4 yukarıda seyrediyordu ve Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 yükseldi. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.3'lük bir çıkış gerçekleştirdi. Kiwi olarak da adlandırılan Yeni Zelanda doları, ülke merkez bankasının büyümenin yukarı yönde kıpırdadığını kaydetmesinin ardından değer kazanırken, Japon yeni 16 önemli para biriminin tümü karşısında zayıfladı. Bakır Londra'da yüzde 1.4'lük bir ralli yaptı ve altın yüzde 1 sıçradı.

UBS AG, Rabobank International ve Royal Bank of Scotland Group Plc, Avrupa Merkez Bankası'nın Mayıs ayında politika faizini 25 baz puan düşüreceği tahmininde bulundu. Almanya'da Ifo iş dünyası güven endeksi, dün Euro Bölgesi hizmet ve imalat sektörü satınalma yöneticileri endeksinin 15'nci ay üst üste daraldığını işaret etmesinin ardından, Nisan ayında düştü ve gerilemesini ikinci aya taşıdı. Avustralya Maliye Bakanı Wayne Swan, enflasyonun önceki çeyrekte yüzde 0.3'e yavaşlamasının ardından yaptığı açıklamada, Avustralya Merkez Bankası'nın faiz indirimi için daha da potansiyeli olduğunu kaydetti.

Royal London Asset Management'ın Avrupa hisse senetleri müdürü Andrea Williams, "Avrupa'da büyüme rakamları yılın başından bu yana düşmekte ve bu durum, Avrupa Merkez Bankası'na, faiz indirmesi halinde, yardımcı olacak" dedi ve "Karlar cephesinde, üst sınırlar büyük değil, ancak maliyet azaltımı ile dengeleniyor" değerlendirmesinde bulundu.

(13:10'da güncellendi)