Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL


Euro, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) gösterge faiz oranını düşüreceği söylentisiyle diğer büyük para birimlerinin çoğu karşısında değer kaybetti.

ABD'de açıklanan işsizlik başvuruları verilerinin beklenenden iyi çıkmasıyla yükselen risk iştahıyla beraber Japon para birimine olan talebin gerilemesinin ardından yen, dolar karşısındaki kazançlarını sildi. Pound ise İngiltere ekonomisinin geçtiğimiz çeyrekte beklenenden daha fazla genişlediğini gösteren veriler üzerine tırmanış gösterdi.

New York'ta bulunan Gain Capital Group LLC kıdemli Döviz stratejisti Eric Viloria, "Avrupa'daki ekonomik veri, özellikle Almanya'da, oldukça hayal kırıklığı yarattı. Bu da AMB'nin faiz indirimine gideceği söylentilerini yaydı" ifadesini kullandı.

Euro, New York saatiyle 13:19'da çok değişiklik göstermeyerek 1.2989 dolardan işlem görürken, erken saatlerde yüzde 0.2'ye varan düşüşlerle 1.3010 doları görmüştü. Japon para birimi yüzde 0.1 artarak dolar başına 99.39 yen oldu. Euro ise yüzde 0.2 değer kaybıyla 129.30 yene düştü.