Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Latin Amerikalı gelişen piyasas devi Brezilya'nın merkez bankası ekonomi politikası direktörü Carlos Hamilton, hedef enflasyonu kontrol altına almak için merkez bankasının faiz artışlarını hızlandırmasının gerektiğini söyledi. Hamilton'ın açıklamalarının ardından swap oranları yükseldi.

Hamilton, Brezilya merkez bankası para politika komitesinin, Selic oranının kullanımının artırılması olasılığını yansıtmasının gerekebileceğini söyledi.

Hamilton'ın, merkez bankası toplantı tutanaklarını mevcut faiz artış hızınını korunacağı şeklinde yorumlayan traderları aşırtan açıklamalarının ardından swap oranları erken saatlerdeki düşüşünü sonlandırarak yükseldi. Swap faizleri, para politikası görüşmelerine dair bilgisi olan bir kaynağın, Hamilton'ın bu görüşünde yalnız olmadığını dile getirmesinin ardından daha da tırmandı.

Kaynak, Hamilton'ın konuşmasının merkez bankası yönetim kurulunun diğer üyeleri tarafından da desteklediğini ifade etti.

Brezilya Merkez Bankası'nın Alexandre Tombini başkanlığındaki yönetim kurulu, politika faizini Ekim'den bu yana yüzde 7.25 ile rekor seviyede tutmalarının ardından önceki toplantılarında 6'ya 2 yüzde 7.50'ye çıkarılması yönünde oy kullandı. Brezilya yıllık enflasyonun, merkez bankasının üst sınırı olan yüzde 6.5'in üzerine tırmanmasının ardından Temmuz 2011'den bu yana ilk kez faiz artırdı.