Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

Dijital içerik ve depo yatırımlarının müşteri sayısını artırmasıyla dünyanın en büyük internetten alışveriş sitesi Amazon.com Inc.'in operasyonel kârı beklentinin üzerinde geldi.

Seattle'daki şirketin operasyonel kârı ilk çeyrekte 181 milyon dolar olarak, analistlerin 96.8 milyon dolar beklentisini aştı. Amazon.com'un satışları yüzde 22 artarak 16.1 milyar dolara çıktı.

Amazon.com'un CEO'su Jeff Bezos'un genişlemeye para akıtmayı sürdürmesine rağmen marjlar yukarıda seyrediyor. Yeni antrepo ve dijital içerik bir yandan maliyetli olurken, diğer yandan yeni müşteriler ve ekstra gelir sağlayacak yeni satıcıları beraberinde getiriyor. Benchmark Co.'nun analisti Daniel Kuros, bu gelişmelerin Amazon'un kârlılığını desteklediğini belirtti.

Amazon hisselerinin alınmasını tavsiye eden Kurnos, "Marjlardaki ilerleme hikayesi de 4. çeyrekte gördüğümüz hâliyle devam ediyor" dedi.

Amazon.com'un net geliri bir yıl önceki 130 milyon dolar düzeyinden yüzde 37 düşerek 82 milyon dolara geriledi. Amazon'un hisse başı kârı ise 28 centten 18 cente indi.

Şirketin hisseleri seans sonrası işlemlerde değer kaybetti.