Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Aralarında Sinopec'in de yer aldığı enerji üreticileri ve sanayi şirketlerindeki değer kaybının, küçük bankaların kazançlarını gölgelemesiyle Çin Borsası geriledi. Şanghau Bileşik Endeksi 3. ayını da ekside tamamladı.

Asya'nın en büyük rafinerisi ve Sinopec olarak da bilinen China Petroleum&Chemical Corp., kârının beklentilerin altında kalmasının ardından yüzde 0.6 değer kaybetti. Çin'in filo sayısı bakımından en büyük kuryesi China Southern Airlines Co., kârın ilk çeyrekte sert düşüş kaydetmesinin ardından yüzde 1.4 geriledi. Huaxia Bank Co., net gelirin yüzde 26 tırmanması sonrasında yüzde 3.8 oranında ralli yaptı. Şanghay Bileşik Endeksi'ndeki işlem hacmi önümüzdeki haftaki 3 günlük tatilin öncesinde 30 günlük ortalamanın yüzde 21 altında seyretti.

Kazançların karışık olduğunu söyleyen Zheshang Securities Co.'nun stratejistlerinden Wang Weijun, yatırımcıların, hükümetin kredileri kontrol altına almak ve emlak piyasasını soğutmak için önlem alıp almayacağı konusunda görüş ayrılığı yaşamasıyla piyasanın oynak olduğunu belirtti.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.5 yükselmesinin ardından yüzde 0.5 kayıpla 2,189.34 puana geriledi. Bu hafta yüzde 2.4 düşen endeksi Nisan'da yüzde 2.1 aşağıda seyrediyor. Endeksin 100 günlük volatilitesi dün yılın en yüksek seviyesine tırmandı. Çin piyasaları 29 Nisan-1 Mayıs arasında kapalı olacak.

CSI 300 Endeksi yüzde 0.2 kayıpla 2,463.19 puana gerilerken, Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 1.2 yükseldi. Bloomberg China-US 55 Endeksi dün yüzde 1.7 yukarıda kapandı.