Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bank of Communications Co.'dan Largan Precision Co.'ya birçok şirketin beklenenden daha iyi bilanço açıklamasının kazanç büyümesinin yavaşladığı endişelerini gevşetmesi üzerine gelişen piyasalar endeksi son 1 ayın en büyük haftalık kazancına işaret etti.

Bank of Communications 2 ayın zirvesine tırmanırken, Largan Precision 29 Ocak'tan bu yana en yüksek sıçramasını yaptı. Warren Buffett'ın Berkshire Hathaway Inc. şirketinin de ortakları arasında olduğu Çinli otomobil üreticisi BYD CO., kârlarının artacağı tahmininde bulunması üzerine yüzde 11 primlendi. Yuan 6 ayın en büyük haftalık kazancına yönelirken, Tayland bahtı 2008'den bu yana en sert haftalık düşüşüne işaret etti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.2 kazançla 1,029.15 puandan 11 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyesini kaydetti. Endek bu hafta yüzde 1.8 tırmanarak 29 Mart'tan bu yana en büyük sıçramasına işaret etti. MSCI endeksinde çeyrek dönem bilançosunu açıklamış olan şirketlerin yüzde 54'ünden fazlası beklentinin altında kazanç rapor etti. ABD'de bugün açıklanacak olan veri, Avrupa Merkez Bankası'nın önümüzdeki ay faiz indireceği beklentileri arasında dünyanın en büyük ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 3 büyüdüğünü gösterebilir.

Mirae Asset Global Investment Pvt.'nin yatırım genel müdürü Gopal Agrawal, maliyet baskısındaki gevşemenin bazı finansal ve teknoloji şirketleri için marjlar ve operasyon performanslarındaki iyileşmeyi yansıttığını söyledi.