Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bakır Londra'da, Çin'de ekonomik toparlanmanın yavaşladığına yönelik işaretler ile birlikte, bu ülkedeki üç günlük tatil öncesi değer kaybetti ve son altı haftadaki ilk haftalık kazancını bir miktar daralttı.

Üç ay vadeli bakır kontratları, Londra Metal Borsası'nda (LME), yüzde 1 düşerek ton başına 7,105 dolara kadar indikten sonra, Şanghay saati ile 14:59'da 7,159.25 dolara geldi. Kontrat bu hafta, 19 Nisan'a kadarki beş günde yüzde 5.6 düştükten sonra, bu hafta yüzde 2.4 yükseldi. Temmuz vadeli bakrı kontratları, Comex piyasasında, fazla değişmeyerek pound başına 3.2410 dolarda kaldı.

Politbüro Merkez Komitesi'nin resmi Xinhua ajansında yayınlanan açıklamasına göre, Çin'in üst düzey yetkilileri, dünyanın ikinci en büyük ekonomisinden yavaşlama işaretlerinin geldiği ortamda, ülkenin finansal risklere karşı savunmada olması ve tüketimi artırması gerektiğini kaydetti.

Şanghay'da HNA Topwin Futures Co. analisti Xu Liping, "İnsanların büyük bölümü, göreceli olarak zayıf temel göstergeler dikkate alındığında, bakırda aşağı yönde daha da potansiyel olduğuna inanıyor," dedi ve "Şanghay'da tatil öncesi pozisyon kapama işlemleri de düşüşe destek oldu" değerlendirmesinde bulundu

Ağustos vadeli bakır kontratları, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, yüzde 1 yükselerek ton başına 51,770 yuana (8,396 dolar) çıktı. Borsa 29 Nisan-1 Mayıs döneminde kapalı olacak.