Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri düşerek Standard & Poor's 500 Endeksi'nin 5 günlük ralliye ara verebileceğini sinyallerken, yatırımcılar bugün açıklanacak olan ekonomik büyüme ve Tüketici Güveni verilerini bekliyor.

Amazon.com Inc. ikinci çeyrekte operasyon kayıpları yaşayabileceğini açıklamasının ardından yüzde 3.2 geriledi. Starbucks Corp. analistlerin beklentilerinden düşük satış oranı açıklamasıyla yüzde 2.4 kayıp yaşadı. Expedia Inc. ise yıl bütünü kâr tahminlerini kısmasının etkisiyle yüzde 5.3 geriledi.

S&P 500 Endeksi Haziran ayı vadelileri New York saatiyle 07:28'de yüzde 0.3 düştü ve 1,577.5 puana indi. Gösterge endeksi dün yüzde 0.4 artış kaydederek 18 Nisan'dan bu yana kazancını yüzde 2.8'e çıkardı. Dow Jones vadeli kontratları ise 31 puan gerileyerek 14,622 puana indi.

Jersey'de bulunan Ashburton Ltd. portföy yöneticisi Nick Skiming, "Geçtiğimiz hafta ABD'den karışık ekonomik veriler geldi. O yüzden bütün gözler bugünün büyüme verilerine çevrildi. Şirket kazançları kötü çıkmadı ama gelecekteki kârlara yönelik görünümler biraz hayal kırıcı oldu" yorumunu yaptı.

Aralarında Chevron Corp. ve American Electric Power Co. gibi firmalarında olduğu 16 S&P 500 şirketinin bugün veri açıklaması bekleniyor. Şu ana kadar veri açıklayan 257 firmanın yüzde 73'ü analistlerin beklentilerini aştı.