Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Orduspor karşılaşmasında zaman zaman zorlandıklarını, buna rağmen sahadan galibiyetle ayrıldıklarını söyledi.

Aybaba, 2-0 kazandıkları Orduspor karşılaşması sonrası katıldığı basın toplantısında, oyuncuları maçlara konsantre etmek için uğraştıklarını belirterek, "Bize bundan sonra her maç zor. Orduspor karşısında bazı bölümlerde iyi oynadık. Maça ağırlığımızı tam olarak koyamadık. Her şeye rağmen oyuncularımı kutluyorum" dedi.
Kadrolarının nasıl olduğunu herkesin bildiğini ifade eden Aybaba, "Oyuncularımın hepsi özveriyle oynuyor. Önümüzde 3 maçımız var ve mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.
Taraftarların kendisini protesto etmesiyle ilgili bir soruya Aybaba, "Bunlarla ilgili 3 haftamız var. Sezon biter, oturup doğruyu yanlışı söyleriz. Biz Beşiktaş'ın içinden çıkmış insanız. Her şeyimizi feda ederek bu işe girdik" diye yanıt verdi.
Kendilerine karşı daha saygılı olunması gerektiğini kaydeden deneyimli teknik adam, "Çalışıyoruz, mücadele ediyoruz. Takımımızı bir yere götürmeye çalışıyoruz. Sezon sonuna kadar bize destek olmalılar, sonra zaten yapılması gerekeni biz yaparız" ifadelerini kullandı.
Samet Aybaba, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada ise siyah-beyazlı camiada bazı sorunların olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Şöyle bir hata yaptım. Herkesin 'küme düşer, kaleye gidemez, gol atamaz' dediği bir takımı şampiyon adayı yaptım. Hala Şampiyonlar Ligi adayı bu takım ama anlaşılmaz bir şekilde... Saygı duyuyorum insanlara. Bizim önümüzde 3 maçımız var. 4 yıllık mukavelemiz var. Hep aynı şeyleri söylüyorum. Biz Beşiktaşlıyız. Gerek olduğunda oturup yöneticilerimizle konuşuruz."
Taraftarların tepkilerini doğal karşıladığını vurgulayan Aybaba, "Kötü teknik direktörlük örnekleri verebilirim, hatalarım da olabilir ama ben Beşiktaş'ın kaptanıyım. Tarihinin en önemli üç kaptanından biriyim. Yakışmıyor yani" şeklinde konuştu.

-Futbolcuların görüşleri-

Beşiktaşlı futbolcu Emre Özkan, Orduspor maçını kazanmak için sahaya çıktıklarını vurgulayarak, "Bunu başardık. İyi veya kötü oyun diye tartışmaya gerek yok. Kazanmak için mücadele ettik ve 3 puanı aldık. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum" dedi.
Erkan Kaş ise ligde kalan 3 maçı da kazanmayı hedeflediklerini söyledi.