Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Atina'da GSEE (Yunanistan İşçi Konfederasyonu) ve ADEDY (Yunanistan Kamu Çalışanları Federasyonu), mecliste yapılacak torba yasa tasarısı öncesi tasarruf önlemlerini protesto etti.

Parlamento binasının bulunduğu Sintagma Meydanı'nda GSEE ve ADEDY'nin çağrısıyla düzenlenen protesto gösterisine öğretmenler, yerel yönetim çalışanları ile kültür ve ekonomi bakanlıklarında çalışan memurlar katıldı.

Kamuda çalışan 15 bin memurun da işten çıkarılmasını öngören tasarruf önlemleri paketine karşı düzenlenen gösteride "Hayatlarımızı mahvediyorsunuz, hayatlarımızı geri alacağız", "Troyka ve memorandumları kovacağız", "İşten çıkarmalara hayır" ve "İstikrarlı ve daimi iş istiyoruz" şeklinde sloganlar atıldı.

ADEDY ve GSEE adına yapılan açıklamalarda, hükümetin Troyka'ya karşı üstlendiği taahhütler çerçevesinde 15 bin kişinin işine son verileceği, 25 bin kişinin ise açığa alınacağı belirtilerek, vergi ve haraç aracılığıyla az gelirli tabakaların soyulmaya devam edileceği savunuldu.
Hükümetin aldığı tasarruf önlemleriyle sosyal devleti yerle bir ettiği iddia edildi.

Bu arada protesto gösterileri öncesinde Sintagma Meydanı'nda meyve ve sebze üreticileri halka bedava meyve ve sebze dağıttı. Ancak çiftçiler meclise doğru yürümek isteyince polis tarafından engellendi.

AA