Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig'de lider Galatasaray ile yapacakları maçın zor geçeceğini belirterek, "Baskılı maç olacak ve bunların hepsinin üstesinden geleceğimize inanıyorum, takımıma yürekten güveniyorum" dedi.

Çalımbay, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Galatasaray maçına konsantre olduklarını söyledi. Bu karşılaşmanın, en zor maçlardan biri olacağını vurgulayan Çalımbay, "Çok dirençli ve çok iyi şekilde oynamamız gerekiyor. Galatasaray maçına puan ve puanlar için gidiyoruz, tek düşüncemiz oradan mükemmel şekilde ayrılmak" diye konuştu.

Çalımbay, "Baskılı maç olacak ve bunların hepsinin üstesinden geleceğimize inanıyorum, takımıma yürekten güveniyorum. Galatasaray'ın gücünü, kadrosunu ve nasıl bir takım olduğunu biliyoruz. İşimizin çok zor olduğunun da farkındayız" ifadesini kullandı.

Galatasaray'a karşı dolu tribünler önünde mücadele edeceklerini dile getiren Çalımbay, "Takım olarak hazırız. Oyuncularım, oradan alınlarının akıyla çıkacaklardır" dedi.

Çalımbay, Galatasaray karşısında alacakları iyi sonucun, Trabzonspor ile yapacakları Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşması ve kalan lig maçları için takıma moral kaynağı olacağını vurgulayarak, oyuncularından kapasitelerinin üzerine çıkmalarını istedi.

Son 3 lig maçında çok iyi oynadıklarını, aynı performansı Galatasaray karşısında devam ettirmek istediklerini ifade eden Çalımbay, futbolcularından Hakan Arslan ve Adem Koçak'ın sakat, Ümit Kurt'un ise kart cezalısı olmasını dezavantaj olarak değerlendirdi.

Çalımbay, Galatasaray ve Trabzonspor ile yapacakları maçlardan iyi skorlarla ayrılmak istediklerini söyledi.

-"Maçlar bitene kadar transfer konusunu kapattık"

Bir basın mensubunun, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın önümüzdeki sezon kendisiyle çalışmaya devam etmek istediğini belirterek, bu konuda görüşlerini sorması üzerine Çalımbay, lig ve kupa maçları bitine kadar transfer konusunu kapattıklarını ifade etti.

Çalımbay, şunları söyledi:
"Sivasspor'da çok zor şartlar altında çalıştım ve çok sıkıntılı dönemlerimiz oldu. Ligde ve kupada çok kritik maçlarımız var, bu maçlarımızı hayırlısıyla bitirelim, ondan sonra oturur konuşuruz. Ben Sivaslıyım, kalırım da giderim de her şey olur ama Sivas ile bağım farklı. Yönetimle oturup net şekilde konuşmadık, konuştuğumuz zaman bize göre de yapılması gereken şeyler olacak. Bu, kesinlikle para değil, takımla ilgili şeyler. Çok erken olduğunu düşünüyorum, bu konudan daha önemli ve bitmemiş işlerimiz var. Bunları bırakıp ne benimle ne de futbolcularımla görüşülmesine izin vermedim, transfer konusunu kapattık. Bizim için önemli olan Galatasaray maçı, arkasından oynayacağımız Türkiye Kupası ve lig maçları."

-İdman

Teknik direktör Çalımbay gözetiminde gerçekleşen antrenmanda, koşu ve ısınma hareketlerinin ardından futbolcular pas çalışması yaptı. Adem Koçak'ın sakatlığı nedeniyle katılmadığı idmanda, Hakan Arslan, Kadir Bekmezci ve Uğur Kavuk takımdan ayrı çalıştı.

Kırmızı-beyazlı ekibin, Galatasaray maçı için yarın sabah uçakla İstanbul'da gideceği belirtildi.