Advertisement
HABERLER ABONE OL

Borsa İstanbul 100 (BIST 100 ) endeksi önceki gün kapanışına göre yüzde 3'ün üzerinde yükselişle tarihinin gün içi en yüksek seviye ve kapanış rekorlarını kırdı.

BIST 100 endeksi günü 2.623,69 puanlık yükselişle 88.669,73 puandan tamamladı. Borsa İstanbul'da hisse senetleri ortalama yüzde 3,05 oranında değer kazanırken toplam işlem hacmi 3,5 milyar lira oldu.

Salı günü Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın kısa vadede negatif reel faize alışılması gerektiği yönündeki açıklamalarının etkisiyle gösterge tahvilin bileşik faizi tarihinin en düşük seviyesi olan yüzde 5'lere kadar gerilerken, faizlerdeki düşüşün pozitif etkileyeceği bankalar başta olmak üzere hisse senedi piyasasında da güçlü alışlar etkisini artırdı. Banka hisseleri bugün ortalama yüzde 4,54 oranında yükseliş kaydederken holding endeksinin yükselişi ise yüzde 2,87 oldu.

Analistler, beklentilerden olumlu gelen makroekonomik verilerin not artırımı ile ilgili beklentiyi artırdığını ve faizlerin düşmeye devam edeceğine yönelik iyimserlikle güçlü alışların endeksi rekora taşıdığını belirtiyor. Yarın açıklanacak nisan ayı enflasyon verilerinin takip edileceğini ifade eden analistler, endeksin dolar bazlı zirvesinin (51.070 puan) cari kurla 91.500 seviyelerine denk geldiğini ve beklentiler bozulmadığı sürece endeksin gündeminde bu seviyenin olacağını kaydediyor.