Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

(20:54'te güncellendi)

ABD hisseleri yükselerek Standard & Poor's 500 Endeksi'nin dün yaşadığı iki haftanın en sert düşüşünden toparlanmasına yardımcı olurken, Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika faizini düşürdü ve beklenenden daha az ABD'li geçtiğimiz hafta işsizlik sigortası başvurusunda bulundu.

Facebook Inc., satışlarının beklentileri aşmasıyla beraber yüzde 4.1 değer kazandı. General Motors Co. ise Avrupa'da 1. çeyrek kayıplarını azaltınca yüzde 4.5 yükseldi. MetLife Inc. ve Prudential Financial Inc. kârlarının beklentilerin üzerinde gerçekleşmesiyle yüzde 3.6 tırmandı.

S&P 500 Endeksi New York saatiyle 12:28'de yüzde 0.8 yükseldi ve 1,595.41 puan oldu. Dow Jones ise 106.19 puan çıkış sergiledi ve 14,807.14 puan oldu. S&P 500'de işlem hacmi bu raporun yazıldığı sırada 30 günlük ortalamayla aynı gerçekleşti.

Connecticut'ta bulunan Commonfund Group şef yatırım stratejisti Michael Strauss, "AMB yapması gerekenin en azını yaptı. Bugün yaptıkları duyuru genelde bekleniyordu ama yalnızca biraz destek sağladı" ifadelerini kullandı.

Öte yandan bugün açıklanan bir diğer veride geçtiğimiz hafta ABD'de işsizlik sigortası başvurusunda bulunanların sayısı beklenenden daha az çıktı.

(20:54'te güncellendi)