Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanşında 3-1 kaybettikleri Benfica maçıyla ilgili, "Çok istediğimiz, arzu ettiğimiz finalin kapısından döndük. Benfica'yı tebrik ediyorum" dedi.

Kocaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmanın beklentilerine uygun şekilde cereyan ettiğini söyledi. Benfica'nın sahasında oynamanın verdiği avantajla ilk maçtaki dezavantajı eşitlemek için oyuna sert başlayacağını beklediklerini belirten Kocaman, "Nitekim de öyle oldu. Golü bulana kadar bizi son derece tehdit edici şekilde oynadılar. Golü bulduktan sonra karşılık verdik ancak devamını getiremedik" diye konuştu.

Kocaman, karşılaşmaya ilişkin olumlu, olumsuz pek çok şeyin konuşulabileceğini ancak kalelerinde gördükleri 2. golün, bulundukları seviye için çok basit olduğunu vurguladı.
Maçın ikinci yarısına çok istekli başlamalarına rağmen kalelerinde gördükleri 3. golden sonra şuursuz bir arzuya kapıldıklarını dile getiren Kocaman, "Bir tarafta skoru koruma, diğer tarafta turu getirecek golü bulma arzusundaydık ama olmadı. Çok istediğimiz, arzu ettiğimiz finalin kapısından döndük. Benfica'yı tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.

Bir gazetecinin, "Fenerbahçe takımının mevcut kadrosunun bu seviyedeki final maçı için yeterli olduğuna inanıyor musunuz" sorusuna Kocaman, "Keşke gelecek sene de yarı finale gelsek de bu kadroyla mücadele versek. Ben bu kadroyla mücadele etmek isterim. Esas olan burada tecrübedir. Olaya bireysel olarak bakmamak gerekli. Esas olan takım tecrübesidir. Fenerbahçe bugün bunu test etti. Gelecek sene bunun planları yapılır" yanıtını verdi.