KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasalar endeksi, sanayi ve emtia şirketlerinin öncülüğünde 7 haftanın en yükseğine çıktı. Malezya Borsası, Başbakan Najib Razak'ın seçim zaferinin ardından 2. gününde de ralli yaptı.

Dongfang Electric Corp., Citigroup Inc.'in not artışı sonrasında yüzde 5.9 değer kazandı. Nan Ya Plastics Corp., daha yüksek satış açıklamasının ardından 3 haftanın zirvesine tırmandı. UEM Land Holdings Bhd., CIMB Group Holdings Bhd.'nin hisse notunu yükseltmesi sonrasında 2009'dan bu yana en büyük 2 günlük yükselişini kaydetti. Ringgit 21 ayın zirvesine çıkarken, yuan da 2013'ten bu yana en sert düşüşünden sıçradı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1 kazançla 1,047.51 puana çıkarak 14 Mart'tan bu yana en yüksek kapanışına işaret etti. Endeks, merkez bankalarının ekonomik büyümeyi desteklemeyi sürdüreceği iyimserliğiyle 3. gününde de yükseldi. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi geçtiğimiz hafta politika faizini rekor düşüğe çekmesinin ardından dün daha fazla faiz indirilebileceğini söyledi. Çin'de yarın açıklanacak olan ihracat verisinin Nisan'da son 5 ayın en düşük hızına işaret edebilir.

Yatırımcın gelişen piyasalardaki ralliyi sürdürecek daha fazla sinyal beklediğini belirten BDO Unibank Inc.'in baş piyasa stratejisti Jonathan Ravelas, Najib'in başbakanlık zaferinin siyasi riskin bir kısmını ortadan kaldırdığını söyledi.

Advertisement