KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

New York Borsası, 5 gün üst üste rekor kırmasının ardından Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser'ın merkez bankasının parasal genişleme programının hızının düşürülmesinden yana olduğunu dile getirmesi sonrasında düşüş kaydetti.

Kamu hizmeti ve telefon hisseleri S&P 500 Endeksi'nde yer alan sektörler arasında en çok değer kaybeden hisseler oldu. AT&T Inc. yüzde 1.3 kayıpla Dow Jones Endeksi'nde en çok düşen hisse oldu. Monster Beverage Corp., şirketin CEO'sunun satış büyümesinin Nisan'da yavaşladığını söylemesi sonrasında yüzde 5.2 geriledi. Precision Castparts Corp., beklentinin üzerinde kazanç açıklamasının ardından yüzde 7.6 primlenerek  S6P 500 Endeksi'nde en çok değerlenen hisse oldu.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.4 kayıpla 1,626.67 puana, Dow Jones Endeksi de yüzde 0.2 düşüşle 15,082.62 puana geriledi. Amerikan borsalarında 6.2 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 ayın ortalaması ile paralel seyretti.

Piyasanın teşviğe alışmış olmasından ötürü hisse senetlerinde olacaklardan korktuğunu söyleyen Conifer Securities LLC'nin hisse senedi işlemleri direktörü Rick Fier, piyasaların yükselmesinin tek sebebinin teşvikler olduğunu, o nedenle de bu faktörün çekilme ihtimalinin insanları kaygılandırdığını belirtti. Fier, bu durumun volatiliteyi artıracağını ifade etti.

Plosser dün New York'ta aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarının önümüzdeki FOMC toplantısından itibaren azaltılmasından yana olduğunu dile getirdi. Plosser işsizlik oranının bu yılın sonunda yüzde 7'ye gerileyeceğini öngördü.

Advertisement