Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Daily Telegraph'ın Business eki, Nisan sayısında Türkiye ekonomisini mercek altına aldı. Özel dosyada Türkiye medyası Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Kenan Tekdağ ile görüşüldü.

Gazetede ayrıca, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Türk Telekom CEO'su Hakam Kanafani, Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ile yapılan röportajlara da yer verildi.

Image Diplomacy işbirliğiyle Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Kenan Tekdağ ile yapılan röportaj...

YENİ MEDYANIN ARKASINDAKİ GÜÇ
Son yıllarda medyada konuşulan yeniliklerin çoğunluğunu sosyal ağlar ve mobil uygulamalar oluşturuyor. Dijital çağın doğuşundan itibaren bir çok yorumcu, basılı medyanın özellikle de gazetelerin sonunun geleceğini ön görüyordu. İşte bu sebeple, Türk medyasının nispeten genç fakat son derece başarılı bir kurumu olan Ciner Medya Grubu'nun, 2009 yılında yayın hayatına başlayan yeni bir gazeteyle imparatorluğunu inşa etmesi oldukça umut verici.

Bu gazete, Türkiye'nin en çeşitli ve en dinamik holdinglerinden biri olan Ciner Grubu'nun bir üyesi.

1978 yılında kurulan Ciner Grubu, enerji, madencilik, perakende, sanayi, medya ve hizmet sektörü gibi 30'dan fazla iştirakleri bünyesinde barındırıyor.

Ciner Medya Grubu CEO'su Kenan Tekdağ, şirketin dönüşümünü şu sözlerle açıkladı: "12 yıl önce başlayan medya atılımımız, 4 sene önce Habertürk gazetesini çıkarmamızla hız kazandı. Gazetenin yanı sıra  Habertürk ve Bloomberg HT'den oluşan iki haber kanalımız mevcut. Ayrıca haberturk.com ile internet medyacılığında güçlü bir konuma sahibiz. Bugün, gazete, internet, televizyon ve habercilik gibi sektörün neredeyse bütün alanlarında liderliğe oynuyoruz."

2007 yılının Eylül ayından itibaren Ciner Medya Grubu, ülkenin dört bir yanında modern basım tesisleri kurmanın yanı sıra; gazeteyi  kalite bakımından dergilerle yarışabilecek seviyeye getiren, Avrupa'nın ikinci  büyük hibrit matbaasının temellerini attı.

YENİ MEDYANIN ÖNCÜ GÜCÜ HABERTÜRK
Editoryal kalitesi ve okuyucu dostu tasarımıyla farklı bir kesime hitap etmeyi başaran Habertürk gazetesi ilk kez 2009 yılının Mart ayında okuyucuyla buluştu. "Habertürk'ten önce diğer bütün gazeteler, içerik, ideolojik yaklaşım, boyut, format ve teknoloji bakımından birbirinin tekrarıydı. Aralarındaki tek fark isimleriydi" diyen Tekdağ, Habertürk'ün getirdiği yeniliklerin gerçekten devrimsel nitelikte olduğunu vurguladı: "Biz yenileşmeden yana olduk ve hem okuyucularımızın hem de sektörün değişime ihtiyacı olduğuna inandık. Şimdi bütün sektör bizim modelimizi takip ediyor."

Tekdağ'a göre, geçmişte Türk gazeteleri siyasi partilerin resmi organı gibi hareket ediyordu ve basılı medya oldukça kutuplaşmıştı. İki seçenek vardı: "ya hükümet yanında ya da hükümet karşıtı olmak..." Bu ortamda Habertürk bağımsız bir duruş sergileyerek kendine has bir poziyon oluşturdu.

Satış fiyatı yüksek olmasına rağmen Habertürk, modern ve renkli tasarımı ile zengin içerikli ek yayınları sayesinde özellikle İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana gibi büyük şehirlerde yaşayan 18-34 yaş arası okuyucu kitlesinin favori gazetesi haline geldi.

Öte yandan, Ciner Medya Grubu televizyon ve internet dünyasındaki yeniliklerin takipçisi oldu.  Haberturk.com internet portalı,  Ipsos KMG Digital Lovemark tarafından Türkiye'nin lider internet gazetesi olarak belirlendi.

Ciner Holding, Habertürk TV'nin 2009 yılında Bloomberg kanalı ile uydu ve kablolu yayın sözleşmesi imzalamasıyla başarılarını sürdürdü. 2009 yılı sonunda yayın hayatına başlayan Bloomberg HT, dünya çapında 20 milyon haneye ulaşan ve 7/24 Türkçe yayın yapan bir finans ve ekonomi kanalı. "Sürekli olarak sektördeki yeniliklerin takipçisiyiz" diyen Tekdağ "Yeni bir izleyici kitlesini şekillendiriyor ve medya sektörünü demokratikleştiriyoruz" şeklinde devam ediyor.

Ciner Medya Grubu'nun başarısının altında insan kaynaklarına verdiği değerin yattığını vurgulayan Tekdağ, iddialı ve istekli insanları istihdam etme konusunda hevesli olduklarını söyledi: " Tüm çalışanlarımız için kurum içi eğitim olanakları sunuyoruz. Bu durum sabır, özveri ve büyük yatırımlar gerektirse de geri dönüşü tatmin edici oluyor. Yetenekli çalışanlarımıza hızla yükselebilecekleri bir kariyer çizgisi sunuyoruz. İş arkadaşlarımızın bir çoğu grup içinde yükseliyorlar."

Tekdağ, Ciner Medya Grubu'nun geleceği konusunda oldukça umutlu... Gelecek 5 yıl içerisinde televizyon ve gazetecilik alalarında Türkiye'nin bir numaralı oyuncusu olacaklarına inanıyor. Reklamverenlerin Habertürk'ün yenilikçi yaklaşımını takdir ettiğini açıklayan Tekdağ "genç, şehirli, teknoloji meraklısı ve stilimizi seven bir okuyucu kitlesine sahibiz" diyor.