Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ziraat Bankası 2013 yılının ilk çeyreğinde karını 902 milyon liraya çıkardı. Banka geçen yılın aynı döneminde, 658 milyon lira kar açıklamıştı.

Ziraat Bankası’nın 2013 yılı ilk çeyreğine ilişkin gelişmeleri konusunda açıklamalarda bulunan Genel Müdür Hüseyin Aydın, “2013 yılı ilk çeyreğinde kredi ağırlıklı olmak üzere aktifte %4 büyüme sağlanırken kaynak yapısının çeşitlendirilmesi konusunda da önemli gelişmeler sağlanmıştır. Tabana yaygın mevduat yapısını korurken mevduat dışı kaynaklarımızı artırmaya yönelik çalışmalarımız sürmektedir. Bu çerçevede para piyasaları, uluslararası kuruluş ve bankalardan alınan krediler ve banka bono/tahvili ihraçlarının yanı sıra yılın ilk çeyreğinde sürdürülen çalışmaların sonucunda Nisan ayı başında 700 milyon USD tutarında sendikasyon kredisi sağladık. Ziraat Bankası olarak bundan böyle dış ticaretin finansmanında da söz sahibi olacağız ” dedi.

2013 yılının ilk üç ayında kredilerin %9 büyüdüğünü, özkaynaklara verilen önem çerçevesinde sermaye yeterliliğinin güçlü seyrini koruduğunu, karlılık ve verimlilik rasyolarının iyileşmekte olduğunu, net faiz marjlarının sektörün iyilerinden biri olduğunu, 1. çeyrek net karının geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında % 37 artarak 902 milyon TL olarak gerçekleştiğini ifade eden Aydın, bire-bir müşteri ilişkileri yönetimi ve müşteri odaklı iş modeli doğrultusunda müşterilerine doğru kanallardan doğru değer önerisinde bulunmak, zamanında ve kaliteli hizmet sunmak amacıyla başlattıkları şube ve müşteri segmentasyonu çalışmalarını tamamlayarak yeni iş modelinin bankanın tüm şubelerinde uygulamaya alınması sürecini 2013 yılı ilk çeyreğinde sonuçlandırdıklarını sözlerine ekledi.