Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Haftanın ilk filmi bir Pedro Almodovar klasiği olmaya aday olan Aklımı Oynatacağım /I'm So Excited adlı film. İstanbul Film Festivali'nin açılış filmi de olan Aklımı Oynatacağım'ın başrollerinde Javier Cámara, Carlos Areces, Raúl Arévalo, Lola Dueñas, Cecilia Roth, Hugo Silva, Antonio de la Torre, José Maria Yazpik yer alıyorlar.

İspanyol yapımı komedi dram türündeki filmin konusu ise şöyle:   

Meksika'ya gitmekte olan bir uçağın içindeki yolcular hayatlarındaki son saatleri geçirmektedirler. Ölüm kaçınılmazdır ve bu gerçek yolcuların çenesine vurur. Yaşamda artık saklayacak hiçbir şeyleri kalmadığından en gizli sırlarını birbirlerine teker teker anlatmaya başlarlar.

-Ayin: Bölüm 2

Ed- Gass Donelly'nin yönetmenliğini yaptığı Son Ayin Bölüm 2'de Ashley Bell, Julia Garner, Spencer Treat Clark, Louis Herthum, Andrew Sensenig, Judd Lormand, David Jensen rol alıyorlar.

ABD yapımı korku türündeki filmin konusu ise şöyle:

Nell Sweetzer gözlerini açtığında kendini bir ormanın içinde dağılmanın eşiğinde bulur. Son saatlerini hatta son günlerini hatırlamakta güçlük çeker. Tüm ailesini yitirdiği gerçeği ise bir insanın başına gelebilecek en büyük talihsizliktir. Terapist Frank Merle, Nell'in yaşadığı kulübeye taşınır ve birlikte geçmişi unutup yeni bir hayata başlamaya çalışırlar. Başlarda her şey yolunda gider. Nell, yakında bir otelde iş bulur ve Chris isimli son derece karizmatik bir adama aşık olur. Fakat hayatını altüst eden şeytani ruh bu kez daha acımasız bir şekilde karşısına çıkacaktır...

-Kod Adı: Olympus

Antoine Fuqua yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerini Gerard Butler, Aaron Eckhart, Dylan McDermott, Rick Yune, Morgan Freeman, Angela Bassett, Melissa Leo, Radha Mitchell paylaşıyorlar.

ABD yapımı aksiyon, gerilim türündeki film AB'li cesur, kahraman ajanın hikayesini anlatıyor. Filmin özeti ise şöyle:

Mike Banning, Amerika Birleşik Devletleri'ne bağlı çalışan, özel kuvvetler biriminde görevli bir gizli güvenlik ajandır. Bir akşam Başkan ve eşi bir davete giderlerken yolda trajik bir kaza meydana gelir. Banning'in tek bir simi kurtarma şansı vardır, o da tercihini eşini feda ederek Başkan'dan yana kullanır. Olay sonrası büroda herkes doğru yaptığını söyleyerek Mike'ı desteklese de saha görevinden alınarak masa başı bir işe atanır. Fakat ABD'yi hiç hesapta olmayan büyük bir saldırı beklemektedir. İçeriden köstebeklerin yönettiği terörist bir eylemle Beyaz Saray büyük bir saldırıya ve ihanete uğrar. Başkan teröristlerce esir alınmıştır ve Pentagon'un eli kolu bağlıdır. Bu olağanüstü koşullar altında tek çareleri Mike'ın cesur ve kahramanca giriştiği kurtarma operasyonuna bağlıdır.

-Kimlik Hırsızı

Eğer Teddy Bear'ı sevdiyseniz bu filmi de seveceksiniz. Seth Gordon'ın yönetmenliğini üstenlendiği filmde Melissa McCarthy, Jason Bateman, Amanda Peet, Jon Favreau, Genesis Rodriguez, John Cho, Clark Duke rol alıyor.

Komedi türündeki ABD yapımı filmin konusu ise şöyle:

Diana limitsiz bir bütçeyle Miami'nin banliyölerinde gününü gün etmektedir. Ufak bir sorun vardır bu alemleri finanse etmek için, kullandığı kimlik bir başkasına aittir: Sandy Bigelow Patterson, bir bankada müşteri temsilcisi olarak çalışan Sandy Bigelow Patterson, ABD'nin oldukça uzak bir yerinde yaşamaktadır. Polisten aradığı cevabı bulamayınca kendi sorununu yine kendisi halletmeye çalışan Sand ysadece 1 hafta süren takipten sonra, hayatındaki her şeyi onunla paylaşmakta olan bu kadınla yüzleşmek için güneye doğru yola çıkar. 2000 mil yoldan geldiğinde görür ki kimliğini geri almak hiç kolay olmayacaktır... Zira Diana suçlu olmasına rağmen yağ gibi üste çıkmayı beceren bir kadındır.

-Barfi! Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur

Anurag Basu'nun yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Ileana D'Cruz, Sumona Chakravarti, Rahul Garg, Haradhan Bannerjee, Sumona Chakravarti başrolleri paylaşıyorlar.

Hindistan yapımı dram, Romantik komedi türündeki filmin konusu ise şöyle:

Küçük yaşta annesini kaybeden ve babası tarafından yetiştirilen Barfi, sağır ve dilsiz olarak doğmuş; ancak buna rağmen hayat dolu ve son derece pozitif biri olarak büyümüştür. Aynı zamanda son derece haylaz bir genç olan Barfi'nin başı sık sık derde girmektedir. Yaşadığı şehre taşınan Shruti Ghosh isimli genç kadınla tanıştığında ise hayatında daha önce hiç karşılaşmadığı duygularla tanışmaya başlar. Barfi, üç ay içerisinde başka biriyle evlenecek olan Shruti'ye ilk görüşte vurulur, Shruti de zamanla ona karşı bir şeyler hissetmeye başlar. Ancak ortada büyük bir sorun vardır. Shruti, ailesi ve çevresi tarafından büyük tepkilere maruz kalır. Ailesi, kızlarının 'normal' biriyle evlenmesini ve 'normal' bir hayat sürmesini istemektedir ve bu birlikteliğin gerçekleşmesine izin vermeyecektir. Yıllar sonra yolları tekrar kesiştiğinde ader tuhaf bir oyun oyanmaya başlamıştır.

-Bahar Tatili

"Gençlik filmi" izlemek isteyenler için haftanın filmi Harmony Korine'in yönettiği Bahar Tatili adlı film. Filmin başrollerini James Franco, Vanessa Hudgens, Selena Gomez, Ashley Benson, Rachel Korine, Heather Morris, Ashley Lendzion ve Josh Randall paylaşıyorlar.

Dram türündeki filmin konusu ise şöyle:

Faith, Brit, Candy ve Cotty müthiş bir bahar tatili (spring break) geçirmenin hayalini kuran dört çılgın arkadaştır. Fakat sıradan genç kızlardan farkları, uçuk planlarıdır. Fakat biriktirdikleri paralar yola ancak yetince, çareyi ciddi bir soygun yapmakta bulurlar ve de başarırlar. Şimdi ellerinde tatil boyu deli gibi eğlenecekleri kadar çok paraları vardır.