Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Galatasaray karşısında elde ettikleri 2-1'lik galibiyetle 2013-2014 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerine katılma vizesini aldıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

Kocaman, derbi maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Galatasaray maçlarının Fenerbahçeliler için çok önemli olduğunu kaydederek, "UEFA Şampiyonlar Ligi elemeleri için de olsa vizeyi almak önemliydi. Mutlaka kazanmamız gerekiyordu. Benfica maçından sonraki zihinsel ve ruhsal periyodun ardından yüksek özgüvenle buraya gelen takım karşısında yüksek enerjiyle maç oynamak kolay değildi. Bunu başardıkları için bütün futbolculara canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

Sarı-kırmızılı ekip karşısında özellikle ilk yarıda düşündüklerini sahaya yansıtma açısından başarılı olduklarını belirten Kocaman, "İkinci yarıda skoru artırmak için çaba gösterdik. Skoru koruma duygusuyla son 15 dakikalık periyotta geriye doğru çekildik. Sonuçta ikinciliği garantilemeyi bildik. Şimdi Türkiye Kupası'nda finali düşünüp, özellikle perşembe gününden sonra, elimizde kalan son kupayı (Türkiye Kupası) müzemize getirmek için çaba göstereceğiz" diye konuştu.

-"Galatasaraylı futbolcuları canı gönülden kutluyorum"

Kocaman, Galatasaraylı futbolcuları elde ettikleri şampiyonluk dolayısıyla kutlarken, maçtan sonra saha içinde yaptıkları sevinç gösterisinin centilmence olmadığını savundu.
Galatasaraylı futbolcuların saha içinde yaptıkları kutlamayı görmediğini kaydeden Kocaman, bu konuyla ilgili soruyu şöyle cevapladı:
"Kutlamayı kendi taraftarının önünde yapmaları daha güzel olurdu. Buradaki kutlama insanlara pek çok şeyi anlatıyor diye düşünüyorum. Gecikmeden de bir şeyi söyleyeyim; geçen hafta İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçından sonra söylediklerim nedeniyle beni hedefe koydular. Galatasaray demeyelim ama belli kesim medya tarafından lince doğru götürülüyorum. Oyuncuları canı gönülden kutluyorum. Şampiyonluk çok zor bir iştir. Şampiyon olan Galatasaraylı futbolcuları döktükleri terden, aldıkları başarıdan dolayı canı gönülden kutluyorum. Taraftar maçları izler, takımının başarısını ister. Bu kutlamayı kendi sahalarında yapsalardı daha centilmence olabilirdi. Centilmenlik hep bizden isteniyor. Belki öylesi daha iyi olabilirdi."

-"Volkan Demirel için erteleme talebini düşünebiliriz"

Volkan Demirel'in kırmızı kart görmesine neden olan hareketin doğru olmadığını ifade eden Kocaman, Türkiye Kupası finali için cezalı duruma düşmesi durumunda bu futbolcularına erteleme talebini düşüneceklerini bildirdi.
Aykut Kocaman, şunları söyledi:
"Doğru bir davranış değil. Maç gergindi anlayabiliyorum ancak diğer taraftan oyuncuların bu gerginlik içinde dahi kendilerini kontrol etmelerini bilmeleri gerekir. Mutlaka ceza alacak ama açıkçası düşünmek lazım, erteleme başvurusunda bulunmak gerekiyor mu, gerekmiyor mu? Kulüpte bunu bir düşüneceğiz. Ertelemeden faydalanabilir miyiz, faydalanamaz mıyız? Bakalım. Bir girişimde bulunuruz. Olur mu, olmaz mı bilmiyorum."
Kocaman, "Başvurunuz olacak mı?" şeklindeki soruya, "Bir değerlendirme yapmak lazım. Belki hiç başvuruda bulunulmayabilir" yanıtını verdi.
Aykut Kocaman, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılara ilişkin de "Milletimizin başı sağolsun. Allah bir daha böylesini göstermesin" dedi.

AA