Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de sanayi üretimi, Ulusal İstatistik Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Nisan ayında, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 9.3 arttı ve perakende satışlar yüzde 12.8 yükseldi.

Çin'in kırsal kesim hanehalkı hariç sabit sermaye yatırımları, yılın ilk dört ayında, yüzde 20.6 arttı.

Bloomberg News'un anketine katılan 38 analistin tahminlerinin medyanına göre, Mart ayında yüzde 8.9'luk bir artış gösteren sanayi üretiminin yüzde 9.4 artması bekleniyordu. Perakende satışlar ise, beklentiler doğrultusunda çıktı. Satışlar önceki ay yüzde 12.6 artmıştı.

Bloomberg'in anketine katılan analistlerin tahminlerinin medyanına göre, sabit sermaye yatırımlarının, ilk üç aydaki yüzde 20.9 artmasının ardından, ilk dört ayda yüzde 21 artış göstermesi bekleniyordu.

Çin Merkez Bankası geçen hafta yaptığı açıklamada, istikrarlı ekonomik genişleme için temelin halen güçlü olmadığını kaydetti ve aynı zamanda, büyümeyi desteklemey yönelik teşvik tedbirlerinin enflasyonu tetikleyebileceği uyarısında bulundu.

Çin'de tüketici fiyatları Nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2.4 yükseldi ve böylece, dördüncü ay üst üste hükümetin 2013 yılı hedefi olan yüzde 3.5'in altında kaldı.

Goldman Sachs Group Inc., Royal Bank of Scotland Group Plc ve JPMorgan Chase & Co. analistleri geçen ay, ekonomik büyümenin ilk çeyrekte beklenmedik bir şekilde yüzde 7.7'ye yavaşlamasının ardından, bu yıl için büyüme tahminlerini yüzde 7.8'e düşürdü.