Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:24'te güncellendi)
ABD hisseleri, dünyanın en büyük ekonomisinde gittikçe artan güvenle beraber yükselerek Standard & Poor's 500 Endeksi'ni son 9 gün içerisinde 8. kez rekor seviyeye gönderirken, sanayi metalleri Çin'deki ekonomik büyüme endişeleriyle geriledi.

S&P 500 Endeksi New York saatiyle 09:55'te yüzde 0.4 yükselerek 1,640.44 puana ulaşırken, Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.1 kayıp yaşadı. Bakır yaşadığı yüzde 2'lik düşüşle emtiadaki kayıplara öncülük etti. Japon para birimi 4 yılın zirvesinde çok değişmeyerek dolar başına 102 yen civarında seyretti. 10 yıllık ABD hazine tahvil faizleri 2 baz puan düşerek yüzde 1.90 oldu ve Mart ayından bu yana en yüksek seviyeden düştü. İspanya'nın 10 yıl vadeli tahvilleri ise ülkenin bankalar üzerinden sattığı tahvillerin ardından erken saatlerdeki düşüşünü sonlandırdı, İtalyan tahvilleri yükseldi.

ABD'de küçük işletmelere yönelik güven endeksi, Nisan ayında güven duygusunun son 6 ayın zirvesine yükseldiğini gösterirken, ABD ekonomisi ve satışlarına yönelik görünüm de gelişme gösterdi.

RBC Wealth Management kıdemli başkan yardımcısı Allan Flader, "Para peşinde koşan risk varlıkları ve hisse fiyatlarının yukarı gitmesiyle biraz erime yaşadık. Ekonomik temellerin iyileşmediğini söylemiyorum, ekonomik rakamlar iyileşiyor" yorumunu yaptı.

(17:24'te güncellendi)