Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Rogers Holdings'in yönetim kurulu başkanı ve Amerikalı ünlü yatırımcı Jim Rogers, Fed'in aşırı büyük genişleme kampanyasıyla ekonomiyi suni olarak desteklediğini ve tüm bunların "gözyaşıyla" sona ereceğini savundu.

Şu anki durumun çok yapay olduğunu, Amerikan merkez bankasının aşırı yüksek oranlarda para bastığını söyleyen Rogers, "Ekonomiye giren suni bir para akışı var ve bunun yapay olmasından ötürü sonu kötü olacak" dedi.

Rogers, Fed'in parasal genişleme politikalarının ne zamana kadar devam edeceğini bilemediğini, ancak piyasaların bir noktada "Yeter, daha fazla alamıyoruz diyeceğini" söyledi. Bazı Fed başkanlarının parasal genişleme hızının yavaşlatılması çağrılarına ilişkin de Roger, bu kişilerin işlerin kötü sonlanacağının farkında olmalarından ötürü endişelerini dile getirdiğini belirtti.

Efsanevi yatırımcı Rogers ayrıca doların, euro karşısında 6 haftanın zirvesine tırmanmasının, eurodaki hareketlerin yalnızca başlangıcı olduğunu savundu.

"Umarım euro ayakta kalabilir" sözleriyle dikkat çeken Rogers, şu anda çok kusurlu olan dolarla rekabet edebilecek bir para birimine ihtiyaç olduğunu ve şu şartlar altında euronun buna dayanabileceğini sanmadığını söyledi.