Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Arama motoru Yahoo'nun, popüler blog forumu sahibi Tumblr şirketini satın almaya hazırlandığı bildirildi.

Yahoo Üst Yöneticisi Marissa Mayer, Tumblr adlı mikroblog ve sosyal ağ platformuna sahip internet sitesinin sahibi şirketle 1,1 milyar dolar karşılığında Yahoo'ya geçmesi konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Yahoo'dan yapılan açıklamada, varılan anlaşmaya göre, Tumbler'ın Üst Yöneticisi David Karp'ın, Yahoo'dan ayrı bir ticari işletme olarak yönetilecek şirketin başında kalmaya devam edecek.

Yahoo, Tumblr'ı satın almak için, Çin'e ait bir internet şirketi olan Alibaba Holdingler Grubu'ndaki hisselerinin yarısının satışı sonucu bir anda eline geçen 7,6 milyar doların bir bölümünü kullandı. Bu amaçla Yahoo'nun mart ayında bankada bulunan 5,4 milyar dolarlık nakit hesabının yaklaşık beşte birini çektiği belirtildi.

Google'un, en etkili internet şirketi olarak Yahoo'yu geride bırakmasında en büyük rolü oynayan Mayer, 10 ay önce aldığı cesur bir kararla Google'daki 13 yıllık başarılı kariyerini geride bırakarak Yahoo'ya geçmişti.

Gözlemciler, Yahoo'ya geçmesinin ardından çalışanların moralini iyileştirmeye ve 50 milyondan daha az bir yatırımla daha fazla mühendislik yeteneği getirmek suretiyle şirketin hizmetlerini yeniden tasarlamaya odaklandığını belirtiyor.
Mayer'in çalışmalarının şimdiye kadar Wall Street'te iyi bir karşılık gördüğüne işaret eden gözlemciler, ancak Yahoo'nun Borsada elde ettiği yüzde 69'luk yükselmede en büyük rolü, şirketin halen yüzde 24'lük hissesinin sahibi olduğu Alibaba'nın hisse senetlerindeki yükselmenin oynadığına dikkati çekiyor.

Uzmanlar, Yahoo'nun, gelecek bir kaç yıl içinde halka açılacak Alibaba'da kalan hisselerinin satışından da 10-20 milyar dolar elde etmesinin beklendiğini kaydediyor.

AA