Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:10'da güncellendi)

Avrupa hisse senetleri, Carnival Corp.'un tahminlerini düşürmesinin ardından seyahat şirketlerine gelen satışlar ile birlikte, yaklaşık beş yılın en yüksek seviyesi yakınlarında kaldı.

Dünyanın en büyük yolcu gemisi işletmecisi Carnival Corp. yüzde 5.6 düştü. Daimler AG, oto üreticilerini içeren endeksin 2007'den bu yana en yüksek kapanışından düşmesi ile birlikte yüzde 1.6 değer kaybetti. Antofagasta Plc, temel kaynaklar şirketlerinin son iki haftanın en keskin yükselişini göstermesine öncülük etti. Marks & Spencer Group Plc, kar marjlarını artırma çabaları dahilinde sermaye harcamalarını kısacağını açıklamasının ardından son beş yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, erken saatlerdeki yüzde 0.7'lik kaybını geri aldı ve yüzde 0.1 düşüşle, Londra saati ile 15:00'te, 309.50 puana geldi. Chicago Fed Başkanı Charles Evans, dün yaptığı açıklamada, ABD ekonomisin "oldukça fazla" iyileşme gösterdiğini söyledi. Fed Başkanı Ben S. Bernanke, yarın Kongre'de ekonomik görünüme ilişkin bir konuşma yapacak. Fed aynı gün son politika toplantısının tutanaklarını açıklayacak.

Cenevre'de B Capital SA idari direktörü Lorne Baring, "Avrupa hisselerinin dört hafta süren rallisinin ardından, yatırımcıların bir soluklanma molası vermesi şaşırtıcı değil," dedi ve "Fed uzun süredir parasal genişleme politikası uygulamakta. Bu politikanın sonlandırılmasına ilişkin bir söylem olursa, bu, yatırımcıların teşviklerin azaltılmasının hisse senedi piyasaları üzerindeki etkisi hakkında endişe duymasının nedeni olacak" değerlendirmesinde bulundu.

(17:10'da güncellendi)