Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD tahvilleri, 10 yıllık tahvil faizlerinin son iki aydaki en yüksek seviyesine iki baz puan kadar yaklaşmasıyla ve Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin yarın Kongre'de yapacağı konuşma öncesinde büyük bir değişiklik yaşamadı.

ABD hükümet tahvilleri, Fed St.Louis Başkanı James Bullard ve Fed New York Başkanı William C. Dudley'in bugün yapacakları konuşmalar öncesinde Ocak ayından bu yana ilk defa aylık bir düşüşe doğru ilerliyor. Fed Chicago Başkanı Charles Evans dün yaptığı konuşmada ekonominin "epeyce" geliştiğini ve istihdamdaki artışın istikrarlı olacağına inanması durumunda, merkez bankasının varlık alımını yavaşlatması konusunda kendisinin sorumluluk alabileceğini söylemişti. Fed, 30 Nisan - 1 Mayıs toplatısının tutanaklarını yarın açıklayacak.

Brüksel'de bulunan KBC Bank NV araştırma başkanı Piet Lammens, "Bütün dikkat, varlık alımları üzerine yapılan tartışmaların ne yönde ilerlediğini görmemizi sağlayacak olan Bernanke'nin konuşması ve son Fed toplantı tutanakları üzerinde. Son verilerin çok açık olmaması nedeniyle para politikasında bir geri dönüş görmek için çok erken. Bernanke net bir tarih vermezse, piyasalar için bu durum bazı hayal kırıklıklarına yol açabilir ve tahviller daha iyi destek görebilir" yorumunu yaptı.

10 yıllık ABD tahvil faizleri, 15 Mayıs'ta yüzde 1.98 ile 15 Mart'tan beri en yüksek seviyesini görmesinin ardından bugün New York saati ile 09:08'de yüzde 1.97 oldu. Mayıs 2023 vadeli 1.75'lik tahvilin fiyatı ise 98 1/8 oldu.