Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'nin en büyük bankasının rekor düzeydeki işlem zararının ardından baskı başkanlık ve CEO görevlerinin azalması yönünde baskısıyla karşılan Jamie Dimon, bu yıl yatırımcıların daha fazla desteğini kazandı.

Banka, Florida eyaletinin Tampa kentindeki yıllık toplantısında Dimon'ın görevlerinin ikiye ayrılması yönünde oy kullananların oranının bu yıl yüzde 32 ile geçtiğimiz yılki yüzde 40 seviyesinin altına işaret ettiğini açıkladı. Oylama sonucu Dimon'ın görevinden ayrılma riskini ortadan kaldırdı ve JP Morgan'ın hisseleri yüzde 1.4 değerlenerek 6 yılın zirvesine çıkarak banka hisselerindeki kazançlara öncülük etti.

Finansal kriz döneminde JP Morgan'ın başında olan ve 3 yıl üst üste rekor düzeyde kâr sağlayan Dimon'ın lehine sonuçlanan oylama, farklı yönetim kurulu başkanları ve CEO'ya sahip olan şirketlerin daha iyi yönetildiğini savunan yatırımcıların da yenilgisine işaret etti. Dimon her iki görevini de elinde tutmayı başarırken, oylama,  JP Morgan direktörleri bir halef belirlemeye ve geçtiğimiz yılki 6.2 milyar dolarlık işlem zararının ardından yönetim kurulunun risk öngörülerini sıkılaştırmasına neden olabilir.

Yönetim kurulundaki risk komitesinin değişeceğinden şüphe olmadığını belirten CLSA Ltd.'ın analistlerinden Michael Mayo, bankanın direktör Lee R. Raymond'a daha fazla yetki verebileceğini söyledi.