Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Ekonomi Muhabirleri Derneği EMD 2012 yılı "Altın Kalem Ekonomi Basını Başarı Ödülleri" Ankara Hilton Otel'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 100'den fazla haberin jüri tarafından değerlendirilmeye tabii tutulduğu etkinlikte BloombergHT.com Görsel İçerik ve Özel Haber Şefi Süheyla Yılmaz, "Sermaye Piyasası kanunu'nun Şifreleri" haberi ile internet ekonomi haberi dalında "Altın Kalem"e layık görüldü.

 

Süheyla Yılmaz, ödülü ekibi ve ailesi ile paylaştı, teşekkür konuşmasında kız çocuklarının okutulması konusunda mesaj iletti.

"Hiçbir başarı tesadüf değil, yayıncılık bir ekip işi. Tüm ekibime teşekkür ediyorum." diyen Süheyla Yılmaz ödülünü ise "Pasta üstündeki çileğe" benzetti.

Altın Kalem'i annesine ithaf eden Yılmaz, "Sizin aracılığınız ile bir mesaj vermek istiyorum: Lütfen kız çocuklarınızı okutun. Bu, çok önemli. Annem beni ancak televizyondan izleyebilecek, çünkü hasta annesine bakıyor. Anneciğim, iyi ki beni okuttun, iyi ki bu ödülü alabildim... Çok teşekkür ederim." sözleri ile duygusunu aktardı.

Törene, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı İbrahim Yiğit, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Törende konuşan EMD Genel Başkanı Turgay Türker, kısa bir süre önce hayatını kaybeden EMD'nin kurucularından gazeteci Ömer Faruk Günel'i rahmetle andı. EMD'nin bölgelerdeki temsilcileriyle yoluna güçlü bir şekilde devam ettiğini belirten Türker, bu yıl ödüller için yüksek sayıda başvuru aldıklarını anlattı.

Çağlayan, konuşmasında ekonomi muhabirlerinin kendisi için son derece önemli olduğunu vurguladı.  1989 yılında Ankara Sanayi Odasının (ASO) en genç yönetim kurulu üyesi, 1995'te de ASO'nun en genç başkanı olduğunu ve en uzun süreli başkanlığı yaptığını anlatan Çağlayan, "Ekonomi Muhabirleri Derneği, Zafer Çağlayan'ın Zafer Çağlayan olmasında, Ankara Sanayi Odasının Ankara sanayisi, Türk sanayisi ve Türkiye'ye, dünyaya tanıtılmasında benim en yakın dostum, en yakın destekçim olmuştur. Zafer Çağlayan, Zafer Çağlayan olmuşsa Ankara Sanayi Odası Türkiye'de ve dünyada sesini duyurmuşsa bunu bilhassa ekonomi muhabirlerine borçludur" açıklamasında bulundu.

Kalkınma Bakanı Yılmaz da Türkiye geliştikçe medyanın da geliştiğini, EMD'nin 400'den fazla üyesi olması ve Anadolu'da da üyesi bulunmasının önemine işaret etti. Gelişmenin, ekonomiden ibaret olmadığının altını çizen Yılmaz, ekonominin yanına sosyal boyut, çevre ve temel hakların eklenmesi gerektiğini söyledi. Ekonomi gelişmeden, demokrasinin istenilen seviyeye gelmediğini anlatan Yılmaz, ekonomi muhabirlerinden Türkiye'nin uzun vadeli ekonomi politikalarını da dikkate almasının faydalı olacağını dile getirdi.

-Diğer kategoriler

Hürriyet gazetesinden Erdinç Çelikkan, Zaman gazetesinden İsa Yazar, Ticaret Gazetesi-EGİAD Yarın dergisinden Seda Gök, Milliyet gazetesinden Güngör Uras, Anadolu Ajansı'ndan Leyla Ataman, Para dergisinden Faruk Türkoğlu-Erkan Kızılocak, NTV'den Ahmet Ergen, TRT Ankara Radyosu-Radyo 1'den Ahmet Falih Akıcı, TRT Türkiye'nin Sesi Radyosu'ndan Gülşen Ayvaz ve Hürriyet internetten Aysel Alp Süzer çeşitli kategorilerde ödüle layık görüldüler. Osman Saffet Arolat'a ise EMD Kurucu Başkanı Özden Alpdağ Özel Ödülü sunuldu.