Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda'nın merkez bankasının yeterli düzeyde teşvik önlemi açıkladığını söylemesi üzerine Asya Borsaları satış gördü; MSCI Asya Pasifik Endeksi son 1 yılın en sert haftalık düşüşünü kaydetti.

Avustralya bankalarının da bu yulın en sert haftalık düşüşüne yönelmesiyle MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.7 kayıpla 136.29 puana geriledi. Endeks bu haftayı yüzde 4.4 ile geçtiğimiz yılın Mayıs'ından bu yana en sert düşüşünü kaydetmeye hazırlanıyor. Japon Topix Endeksi Kuroda'nın açıklamalarının ardından erken saatlerde yüzde 3.3'ü bulan kazançlarını geri vererek yüzde 2.7 düştü. Nikkei 225 Endeksi de dün yüzde 7.3 gerilemesinin ardından bugünü yüzde 2.8 ekside kapadı.

Yatırımcıların korktuğunu belirten Kim Eng Securities'in satış direktörü Andrew Sullivan, Kuroda'nın bugün yalnızca bu hafta daha önce de söylediği şeyleri tekrarladığını, yatırımcıların da bu nedenle BOJ'un daha uzun vadeli bir planının olmadığından endişelendiğini söyledi ve "Bu da toparlanmaya dair büyük tonlu ekonomik yorumların yalnızca laftan ibaret olabileceği anlamına gelebilir" dedi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi bu yıl yüzde 7.2 yükseldi. Tahmini kazançlarının 13.7 katından işlem gören endeks, halen 15 katından fiyatlanan Standard&Poor's 500 Endeksi'nin gerisinde kalıyor.