Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çinli sağlık ve teknoloji hisseleri, imar şirketlerindeki kayıpları gölgeleyerek değer kazandı. Son 4 haftada ilk kez ekside kapanmaya hazırlanan Çin Borsası büyük bir değişiklik kaydetmedi.

Yunnan Baiyao Group Co., ilaç şirketlerindeki kazançlara öncülük ederek, ilaç hisselerini CSI 300 Endeksi'ndeki en çok kazanan hisse grubu yaptı. Sanan Optoelectronics Co. 2 yılın en yükseğine tırmanarak teknoloji hisselerini yukarı taşıdı. China CNR Corp. ve CSR Corp., China Securities Journal gazetesinin China Railway Corp.'nun 2 şirketten lokomotif alabileceğini yazmasının ardından tırmandı. Çin'in en büyük imar şirketi China Vanke Co. yüzde 1.9 değer kaybetti.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.1'in altında kazançla 2,277.4 puana yükselerek bu haftayı yüzde 0.2 aşağıda kapamaya yöneldi. Endeks dün HSBC Çin Öncü İmalat PMI verisinin 7 aydır ilk kez daralmaya işaret etmesi üzerine yüzde 1.2 ile 23 Nisan'dan bu yana en sert düşüşünü kaydetti.

Ekonomik büyümenin zayıf olduğunu, yatırımcıların da bu nedenle imar gibi döngüsel hisselerden uzak durduğunu belirten Jingxi Investment Management Co.'nun yatırım genel müdürü Wang Zheng, yatırımcıların kazançların ekonomiye daha az bağlı olan ufak ölçekli yatırım şirketlerine yöneldiğini söyledi.

CSI 300 Endeksi büyük bir değişiklik kaydetmedi 2,583.52 puandan işlem gördü. Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.2 düştü. ABD'de en çok işlem gören Çinli şirketlerin göstergesi Bloomberg China-US 55 Endeksi dün yüzde 1.3 aşağıda kapandı.