Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed St. Louis Başkanı James Bullard, Euro Bölgesi'nin dağılma riski geçtiğimiz yıl içerisinde azalmış olmasına karşın, ekonominin düzelme göstermemesi durumunda Avrupa Merkez Bankası'nın yeni teşvik önlemleri alması gerekebileceğini söyledi.

The Wall Street Journal'ın haberine göre, James Bullard, bugün yaptığı açıklamalarda, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin Temmuz 2012'de euro para birimi ülkelerini başarılı bir şekilde bir arada tutmak ve finansal piyasalardaki telaşı dindirmek adına "ne gerekiyorsa" yapılacağı vaatlerini hatırlattı.

Bullard, 2012 yılında Draghi göreve gelmeden önce yaptığı Avrupa turu döneminde, Avrupalı politika yapıcılarının karmaşık yorumlarının Euro Birliği'ni tehlikeye soktuğunu söylemişti. Bullard bugün yaptığı açıklamalarda bu riskin giderek azaldığını söyledi.

Avrupa Merkez Bankası'nın yardım isteyen her hükümetin tahvillerini alma garantisi vererek giriştiği reform hakkında, Fed St. Louis Başkanı Bullard, "Başlarda bunun işe yarayacağı konusunda kuşkuluydum, fakat oldukça etkili oldu. Yürütülen politikalar Avrupa piyasalarını çarpıcı biçimde sakinleştirdi ve bunun ABD'ye olumlu etkileri oldu" dedi.

Bullard konuşmasını, "Küresel finans piyasalarının volatilitesi ile bulaşma etkisi, ve bu kanal aracılığıyla ABD'ye bulaşması yönünde bir endişe vardı. Bence bunu 2011'de ve 2012'nin ilk yarısında gördük. Avrupa Merkez Bankası'nın politikaları aracılığıyla bu endişeyi atlatmamız, küresel finans piyasası için büyük bir gelişmedir" şeklinde devam ettirdi.

Euro Bölgesi ekonomisi, üst üste altı çeyrekte küçüldü ve işsizlik oranı rekor yüksek seviyelere tırmandı.