Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'in cumhurbaşkanı Xi Jinping'in daha yavaş büyümenin tolere edileceğinin sinyalini vermesinin ardından Çinli imar ve çimento şirketleri değer kaybetti; sağlık ve ufak ölçekli şirketler ise yükseldi.

Değer kaybeden her 4 hisse karşılığında 5 hissenin değer kazandığı Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.1 kazançla 2,289.76 puana çıktı. China Vanke Co. ve Gemdale Corp., Şanghay Bileşik Endeksi'ndeki sektörler arasında imar şirketlerinin en sert düşüşü kaydetmesine öncülük etti. Anhui Conch Cement Co. son 2 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Kangmei Pharmaceutical Co. yüzde 4.2 primlenerek ilaç üreticilerindeki kazançlara öncülük etti. Çinli sanayi şirketlerinin net geliri, Mart'taki yüzde 5.3'lük artışın ardından yüzde 9.3 artarak 437 milyar yuana çıktı.

Emlak ve çimento gibi geleneksel sektörlerin, daha düşük ekonomik teşvik beklentisinden en büyük zararı görmelerinden ötürü bugünkü kayıplara öncülük edeceğini söyleyen Huaxi Securities Co.'nun analistlerinden Mao Sheng, yatırımcıların sanayi kârı verilerini fiyatladığını, küçük ölçekli şirketlerin ekonomideki yeniden yapılandan en çok yararlanan şirketler olduğunu belirtti.

CSI 300 Endeksi yüzde 0.1 kayıpla 2,595.85 puana gerilerken, Hang Seng China Enterprises Endeksi yzüde 0.1 yükseldi. Bloomberg China-US 55 Endeksi 24 Mayıs'ta yüzde 0.7 aşağıda kapandı. Şanghay endeksi 2 Mayıs'ta kaydettiği bu yulın en düşüğünden yüzde 5.3 sıçradı. Endeks tahmini kazançlarının 9.4 katından işlem görerek 7 ayın ortalaması olan 15.7 katın altına işaret etti.