Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Borsası finansal ve emtia şirketlerinin öncülüğünde 3. gününde de yükseldi. Teknoloji ve küçük ölçekli hisseler düşüş kaydetti.

Çin'in en büyük bankası Industrial & Commercial Bank of China Ltd. yüzde 1.2 değerlendi. Ülkenin en büyük imar şirketi China Vanke Co. yüzde 2.5 yükseldi. Sanan Optoelectronics Co. yüzde 5.7 değer kaybederek bu ayki kazançlarını yüzde 41'e indirdi. Nationz Technologies Inc., ChiNext Endeksi'ndeki küçük ölçekli şirketler grubunu yüzde 2.4 aşağı taşıdı.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.6 kazançla 2,306.99 puana çıkarak 1 haftanın en büyük sıçramasına işaret etti. CSI 300 Endeksi yüzde 0.9 artışla 2,623.93 puana yükseldi. Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.5 çıkış yaptı. Amerikan piyasaları dün tatil sebebiyle kapalıydı.

Şanghay endeksi 2 Mayıs'ta kaydettiği bu yılın en düşüğünden dünya genelinde merkez bankalarının yaptığı faiz indirimlerinin sermaye akışına nede olması ve Çinli politika yapıcıların, telekomünikasyon gibi sektörlerde özel yatırımlara izin verilmesini öngören reformları hızlandırmasının ardından yüzde 6.2 sıçradı.

Endeks 12 aylık tahmini kazançlarının 9.5 katından fiyatlanarak, 7 yıllık ortalaması 15.7'nin altında işlem görüyor. Şanghay endeksindeki işlem hacmi  30 günlük ortalamanın yüzde 32 üzerinde seyrederken, 30 günlük volatilite 16.1 puan ile bu yılın ortalaması olan 19.5 düzeyinin gerisinde kaldı.