Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Shandong Weigao Group Medical Polymer Co. yüzde 6.8 değerlenerek sağlık şirketlerlerinin 2 haftanın en büyük kazancına öncülük etti. PT Astra International, Investor Daily Indonesia'nın şirketin hisse satmayı planladığını söylemesi sonrasında 7 ayın en büyük sıçramasını kaydetti. Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Ltd. ve Kia Motors Corp., zayıf yenin Japon rakipleri karşısındaki rekabetliliklerini olumsuz etkilemesiyle düşüş kaydeden ihracatçıları izledi. Won, dolar karşısında zayıflarken, Filipin pezosu 8 ayın en düşüğüne geri çekildi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1'in altında kayıpla 1,028.07 puana geriledi. Endekste değer kaybeden 204 hisseye karşılık 284 hisse değer kazandı. Dünyanın en büyük 2. ekonomisi Çin'in başbakanı Li Keqiang, ekonomiyi daha açık bir hâle getirme sürecinde ve hükümetin reform önlemlerinin büyüme seviyelerini aşağı çekmesiyle ülkesinin "çok büyük zorluklarla" karşı karşıya geldiğini belirtti. Tayvan, hükümetin geçtiğimiz hafta gayrisafi yurtiçi hasıla tahminlerini aşağı çekmesinin ardından ekonomiyi destekleyici yeni önlemler açıkladı. Yen, önemli paraların tamamı karşısında zayıfladı.

Bazı yatırımcıların sağlık ve tüketim odaklı şirketler gibi defansif hisseleri aldığına dikkat çeken Aira Securities Co.'nun kıdemli başkan yardımcısı Songyos Kulvichien, Çin'in ekonomik yavaşlamasına ilişikin endişelerin piyasadaki beklentileri etkilemeyi sürdüreceğini söyledi.