Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, federal bütçe anlaşmaları ve sağlık reformlarının ABD'nin birçok bütçesinde belirsizliğe neden olduğunu söyleyerek, eyaletlerin çoğunda ekonomik toparlanmanın 2014 mali yılında da yavaş seyredeceğini öngördü.

Birçok eyalet için mali yıl 1 Haziran'da başlayacak ve yöneticiler bütçelerde son dokunuşlarını yapıyor. Fitch tarafından hazırlanan rapora göre, 1 Mart'ta başlayan ve zorunlu otomatik harcama kesintilerinin eyaletlerin ekonomi ve parasal durumunda sınırlı etkiye neden olacak.

Birçok eyaletin mevcut ve önümüzdeki mali yıllardaki bütçesinin sürdürülebilir ve yavaş ekonomik kazançlara işaret ettiğini belirten Fitch'in yönetici direktörü Laura Porter, raporda "Bütçeler genel olarak olumlu sürprizler yapsa da, federal hükümet seviyesindeki belirsizlikler devam ediyor" dedi.

Amerikalı bir düşünce kuruluşu olan Economic Policy Institute'ün Çarşamba günü hazırladığı rapora göre, zorunlu harcama kesintilerinden ötürü eyaletlerin hibeleri bu mali yılda 5.1 milyar dolar azalacak.