Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri ilerleyerek Dow Jones endeksinin 4 haftanın en sert düşüşünden toparlanabileceği sinyalini verirken, yatırımcılar ekonomik büyüme ve konut satışlarına yönelik verileri bekliyor.

NV Energy Inc., Warren Buffet'in MidAmerican Energy Holdings Co. firmasının şirket için 5.6 milyar dolar ödemeye hazır olduğunu açıklamasının ardından yüzde 23'lük bir sıçrama gerçekleştirdi. Clearwire Corp. ise Dish Network Corp.'un şirkete teklifini artırmasıyla yüzde 19 tırmandı. Alcoa Inc., Moody's tarafından şirketin tahvil notunun "yatırım yapılabilir" seviyesinin bir altına inmesiyle yüzde 1.4 geriledi.

Standard & Poor's 500 Endeksi Haziran vadelileri yüzde 0.3 ilerleyerek New York saatiyle 07:39'da 1,652.6 puana çıktı. Kontratlar, Japon Topix endeksinin yüzde 3.8 kayıp yaşamasıyla erken saatlerde yüzde 0.4 gerileme kaydetmişti. Dow Jones vadelileri 41 puan ilerledi ve 15,331 puan oldu. S&P 500 Endeksi dün yüzde 0.7 gerilerken, Dow Jones 1 Mayıs'tan bu yana en sert düşüşü yaşadı.

Londra'da bulunan Robert W. Baird & Co. ABD hisse satış direktörü Patrick Spencer, "ABD'de en önemli nokta konut sektörünün güçleniyor olması. Konut fiyatları, konut izinleri ve satışlar yükseliyor ve insanlar kendilerini daha zengin hissediyorlar. Refahın yarattığı etki kendini hissettirmeye başlıyor" yorumunu yaptı.