Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fransa ve Almanya'nın liderlerinin Paris'te ilişkilerini düzeltmek için bir araya gelmesine saatler kala, Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in Hristiyan Demokrat Birliği partisinin önde gelen üyeleri Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ı, Avrupa Birliği'nin temellerini sarsmakla suçladı.

Hollande'ın Avrupa Komisyonu'nun Paris'e reformları dikte edemeyeceğini söylemesinin ardından Almanya, Fransız hükümetinin ekonomik reformlar ve Avrupa Birliği'nin baskısı karşısındaki direnişine ilişkin endişelerini dile getirdi.

Komisyon Çarşamba günü Fransa'ya bütçe açığı/GSYH oranını yüzde 3'e indirmesi için 2 yıl ek süre verilmesi karşılığında acil bir şekilde emeliklilik reformları, istihdam maliyeti  kesintileri ve kamu harcamalarının azaltılmasını talep etmişti.

Hollande, komisyonun açıklamalarına tepki göstererek, Avrupa'nın tavsiyelerine ihtiyaçlarının olmadığını söyleyerek, komisyonun kendilerine diket edemeyeceğini ifade etti.

Alman Hristiyan Demokratlar Birliği'nin yönetim kurulu başkan yardımcısı ve partinin dış politika sözcüsü Andreas Schockenhoff, Fransız hükümetinin Avrupa Komisyonu'nun reform teklifleri karşısındaki vahim eleştirilerinin, Avrupa'daki anlaşmaların ruhuna aykırı olduğunu savunarak, "Bu şekilde konuşanlar, AB'nin temellerini sarsar" dedi.