Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük 2. ekonomisi Çin'de yarın açıklanacak imalat verisinin öncesinde Çin hisseleri, bu ayın en iyi performansını gösteren emlak ve teknoloji hisselerinin öncülüğünde düştü.

China Vanke Co. ve Poly Real Estate Group Co., Economic Information Daily gazetesinin Hangzhou kentinin mevcut konutlarda emlak vergisi uygulayabileceğini yazmasının ardından yüzde 1.5'in üzerinde düşüş kaydederek, imarcıların endeksini aşağı taşıdı Sanan Optoelectronics Co. yüzde 4.1 kayıpla bu ayki kazançlarını yüzde 36'ya indirdi. Tongling Nonferrous Metals Group Co., bakır fiyatlarının 4 ayıdr ilk kez bir ayı kazançla tamamlamaya hazırlanmasıyla metal hisselerindeki yükselişe öncülük etti.

Değer kazanan her 10 hisseye karşılık 11 hissenin değer kaybettiği Şanghay Bileşik Endeksi yerel saat ile 13:10'da yüzde 0.1'in altında kazançla 2,318.69 puana yükseldi. Endeks bu hafta yüzde 1.4; bu ay da yüzde 6.5 yükselerek Aralık 2012'den bu yana en büyük kazancına işaret etti. CSI 300 Endeksi yüzde 0.1 düşüşle 2,632.23 puana inerek bu ayki kazançlarını yüzde 7.5'e düşürdü. Hang Seng China Enterprises Endeksi yzüde 0.8 kaybederek, bu ayki düşüşünü yüzde 3'e genişletti.

Yatırımcıların hâlen yarınki PMI verileri gibi raporları beklediğine dikkat çeken Everbright Securities Co.'nun analistlerinden Zeng Xianzhao, son dönemde bazı kazançların olduğunu, ancak bunların yeterli faktörler olmadığından ötürü uzun soluklu olmayacağını belirtti.

Şanghay Bileşik Endeksi, merkez bankalarının faiz indirimlerinin sermaye akışını desteklemesi ve Çİnli politika yapıcıların telekomünikasyon gibi özel sektör yatırımlarına izin vermesine yönelik reformları hızlandırmasıyla 2 Mayıs'ta kaydettiği bu yılın en düşüğünden geri sıçradı.