Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(12:45'te güncellendi)

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların ABD Tüketici Güveni ve iş dünyası aktivite endeksi verilerini beklemeleri ile birlikte, son üç haftanın en düşük seviyesine indi ve üst üste 12'nci aydaki kazancını daralttı. ABD endeks vadeli kontratları ve Asya hisse senetleri de geriledi.

Roche Holding AG, grip ilacının daha büyük dozda verildiği zaman ilave faydalar göstermekte başarısız olmasının ardından düşüşünü beşinci güne taşıdı. Salzgitter AG ve Royal KPN NV, nalistlerin hisse tavsiyelerini düşürmesinin ardından yüzde 3'ün üzerinde değer kaybetti. Hollanda posta şirketi PostNL NV, yıllık kar tahminini yükseltmesinin ardından son üç ayın en hızlı yükselişini gösterdi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.1 yukarıda açıldıktan sonra, yüzde 0.9 düşerek, Londra saati ile 10:17'de 300.89 puana indi ve 6 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesini gördü. Avrupa hisse senetlerinin gösterge endeksi, yatırımcıların Fed'in parasal teşvikleri daraltacağı ihtimaline ağırlık vermeleri ile birlikte, bu hafta yüzde 0.8 düştü. Ancak endeks Mayıs ayında halen yüzde 1.4 yukarıda ve Temmuz 1997'den bu yana en uzun süreli aylık yükseliş dönemini yaşıyor.

Royal London Asset Management Avrupa hisse senetleri başkanı Andrea Williams, "Biraz soluklanmak üzere mola veriyoruz," dedi ve "Yukarı yönde düz bir çizgide gidemezsiniz. Fed'in, piyasalarda çalkantı yaratan, teşvikleri azaltabileceğine ilişkin bir korku var gibi görünüyor. Piyasa yukarı yönde kademeli yükselebilir. Hisseler halen ucuz" değerlendirmesinde bulundu.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.7 aşağıda seyrediyor ve ABD hisse senetlerinin gösterge endeksinin, piyasa açıldıktan sonra, yüzde 3.6'lık aylık kazancını daraltabileceğini işaret ediyor.MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 geriledi.

(12:45'te güncellendi)