Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri bugün düşerek Standard & Poor's 500 Endeksi'nin 7. aylık kazancını azaltacağı sinyalini verirken, yatırımcılar bugün açıklanacak olan Tüketici Güveni ve iş aktivitesi verilerini bekliyor.

Dell Inc., hissedarların şirket sahibi Michael Dell'i mahkemeye vermesiyle Almanya işlemlerinde yüzde 1.2 değer kaybetti. Palo Alto Networks Inc. ise gelir beklentilerini analistlerin tahminlerinin altında açıklamasının ardından yüzde 15 düştü. Lions Gate Entertainment Corp. Avrupa işlemlerinde yüzde 2 tırmandı.

S&P 500 Haziran ayı vadelileri New York saatiyle 06.24'te yüzde 0.7'lik gerilemenin ardından 1,642.3 puan oldu. Dow Jones vadeli kontratları ise 94 puan düşerek 15,225 puan oldu. S&P 500 Endeksi dün beklenenden kötü gelen ekonomik büyüme işsizlik başvuru verileri üzerine Fed'in teşvik önlemlerine devam edeceği beklentileriyle yükseldi.

Cenevre'de bulunan Mirabaud Securities LLP başkan yardımcısı John Plassard, "Yatırımcılar ABD ekonomisinin içinde bulunduğu durum ve gelişmeleri görmek istiyor. Dünün beklenenden kötü verileri bunu daha fazla teşvik geleceği yönünde yorumlayanlar için iyi bir haber oldu. Aynı zamanda çok iyi bir ayın son günündeyiz o yüzden biraz kâr alımları olacaktır" ifadelerini kullandı.