Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Gezi Parkı'ndaki "Ağaçlar Kesilmesin Direnişi" polisin biber gazlı müdahalesine rağmen 4. gününde de sürüyor. Gece gündüz "ağaç nöbeti" tutan İstanbullular'ın direnişi, protesto için Zucotti Park'a yerleşen Occupy Wall Street/ Wall Street'i İşgal Et" hareketini anımsatıyor.

-Protestoculardan "korna eylemi"

Polisin tıpkı dünkü gibi sabaha karşı 5.00'te biber gazlı müdahalesinin ardından Gezi Parkı'ndan çıkarılan eylemciler, sabah saatlerinden itibaren gruplar halinde yeniden Taksim Gezi Parkı'nın çevresinde toplandı. Korna protestosu uygulayan eylemciler parka geri girmek istediklerinde ise polisin müdahalesi gecikmedi.

-Basın açıklamasına TOMA ve panzerler ile müdahale

Polisin, basın açıklaması sırasında biber gazlı müdahalesine maruz kalan eylemciler Divan Oteli'ne sığındı. Ardından polis, eylemcileri panzerler ile su sıkarak püskürttü.

Ardından ara sokaklara dağılan eylemciler Taksim Meydanından "Oturma eylemi"ne geçti. Polisin müdahalesi bu nokta da da gecikmedi.

-Cihaner: Sinsi bir saldırı

Eylemcilere destek vermek amacıyla geceden beri bölgede bulunan CHP Denizli Milletvekil İlhan Cihaner, gazetecilere yaptığı açıklamada, polis müdahalesinin "sinsi bir saldırı" olduğunu söyledi.

Uyarı yapılmadan biber gazı ve tazyikli su sıkıldığını ileri süren Cihaner, "İstanbul'un parkına, doğasına, insanına saldırıldı. Vatandaşlarımız yaralandı. İstanbul'a sahip çıkmak için buraya geldik. Bu yapılan, Taksim'in tamamen insansızlaştırılması ve ağaçsızlaştırılmasıdır. Biz burada olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

-Sırrı Süreyya Önder hastanelik oldu

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de Divan Oteli'nin yanındaki parkta toplanan eylemcilere destek ziyaretinde bulundu.

Gazetecilere açıklama yapan Önder, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a bazı sorularının olduğunu belirterek, "Halk günlerdir burada. Başkan neden bizimle görüşmüyor? Kendisine bazı sorularım var. Burada parka yapılmak istenen ucubenin ruhsatı var mı? Çevre Koruma Kurulu'nun kararı var mı? Buradaki direnişimiz sürecek" ifadelerini kullandı.

Tansiyonun tekrar yükselmesinin ardından Sırrı Süreyya Önder arbeda sırasından omzundan yaralanması sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Önder'in tedavisi sürüyor.

Sırrı Süreyya Önder, iş makinalarının çalışmaya başladığı ilk gün kepçelerin önüne durarak ağaçların sökülmesini engellemişti.

-Eylemler sürüyor

Polisin müdahalelerinin ardından yeniden toplanan eylemcilerin, Taksim Meydanı'ndaki oturma eylemi sürüyor.