Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Satılamayan veya satışından vazgeçilen borçlanma araçları, aynı koşullar üzerinden veya koşulları değiştirilmek suretiyle tekrar satışa sunulabilecek.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun "Borçlanma Araçları Tebliği (II-31.1)" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, satılamayan veya satışından vazgeçilen borçlanma araçlarının aynı koşullar üzerinden veya koşulları değiştirilmek suretiyle tekrar satışı düzenlendi.

Tebliğle, aynı tertip içinde satışa sunulan farklı tür ve vadelerdeki borçlanma araçları arasında yatırımcı talebine göre aktarma yapılması imkanı da sağlandı. İhraç limitine esas alınacak finansal tablolarda genel kurul onayı zorunluluğu kaldırıldı, ihraççı talebi üzerine veya Kurul kararı çerçevesinde ara dönem finansal tablolar üzerinden ihraç limiti hesaplanması uygulaması düzenlendi.

Niteliği Tebliğ'de belirtilmiş olan ihraççıların kredi derecelendirme notuna göre ihraç limitlerinde artış yapılması ve ihraççıların talebi üzerine yurt dışında gerçekleştirilecek ihraçlarda ek ihraç limiti imkanı da düzenlenen Tebliğle, niteliği itibari ile borçlanma aracı olduğu kabul edilecek sermaye piyasası araçlarının ihracına ilişkin düzenlemeler yapıldı. Yurt içi ve yurt dışı ihraç tavanı uygulamalarına ve Döviz cinsinden yapılan ihraçlarda esas alınacak kurlara ilişkin hükümler ayrıntılı olarak ele alındı ve yurt dışında ihraç edilecek borçlanma araçlarının kayden ihracı ve bu ihraçlara ilişkin verilerin Merkezi Kayıt Kuruluşu AŞ'ye bildirimine ilişkin düzenlemeler yapıldı.

AA