Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de tüketici kredileri, Amerikalılar'ın daha fazla eğitim ve otomobil kredisi almasıyla Nisan'da hızlandı.

Fed'in verilerine göre ABD'de önceki aydaki tüketici kredileri 8.37 milyar dolardan 11.1 milyar dolara revize edildi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini Nisan'da 12.9 milyar dolarlık artış olacağı yönündeydi.

Yüksek hisse senedi ve emlak değerleri, hanehalkını, düşük otomobil gibi daha büyük alımlar için düşük faiz avantajını kullanmaya itti. Amerikalılar'ın kredi kartı kullanımı da yüksek istihdam vergileri ve sınırlı gelir büyümesine rağmen arttı.

Tüketici kredilerindeki artışın büyük oranda rotatif olmayan kredilerden kaynaklandığına dikkat çeken Jefferies LLC'nin ekonomistlerinden Tom Simons, insanar kazandıklarından daha çok rahatça harcama yapabilmeleri için işsizlik oranını düşmek ve kazançların da artmak zorunda olduğunu söyledi.

ABD'de dün açıklanan tarımdışı istihdam verisi, ücret kazançlarında toparlanma olmadığına işaret etti. Ortalama saatlik kazançlar Nisan'daki 23.88 dolardan Mayıs'ta 23.89'a çıkarken, yıllık bazda yüzde 2 artışa işaret etti.

Bloombrg anketine katılan 32 ekonomist, tüketici kredilerinin 8.5 milyar dolardan 17.5 milyar dolara çıkacağını öngörmüştü.