Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'in can sıkıcı ticaret verilerinin, ABD ve Japonya'dan beklenenin üzerinde gelen rakamlarıyla gölgelenmesi üzerine gelişen piyasalar endeksi artış kaydetti.

Largan Precision Co., Commercial Times'ın  Ağustos'ta daha düşük fiyatlı iPhone satacağını yazmasının ardından Apple Inc.'in tedarikçileri arasındaki kazançlara öncülük etti. Hyundai Merchant Marine Co., Güney Kore'nin Kuzey KOre'yle bu hafta bakanlık seviyesinde görüşmeler yapmayı kabul etmesinin ardından yüzde 15 sıçradı. Zoomlion Heavy Industry Science&Technology Co. rekor düşüğe geriledi. Hint rupisi, dolar karşısında en düşüğüne indi.

Değer kazanan her 309 hisse karşılığında 186 hissenin değer kaybettiği MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 978.22 puana geriledi. ABD'de 7 Haziran'da açıklanan tarımdışı istihdam verisi, Mayıs'ta 175,000 artışa işaret ederek, 163,000 kişi beklentisini aştı. Japon ekonomisi ilk çeyrek büyümesini yukarı yönlü revize etti. Çin'in sanayi üretimi geçtiğimiz ay yüzde 9.2 beklentisinin altında büyürken, ihracat kazançları 10 ayın en düşüğüne işaret etti.

ABD ve Japonya'nın sürdürülebilir ekonomik toparlanma yolunda olduğunu ve bunun da yatırımcıların beklentilerini desteklediğini söyleyen Manulife Asset Management Co.'nun hisse yatırımları direktörü Jintana Mekintharanggur, "Yine de, daha fazla yavaşlama sinyali veren Çin ekonomisine ilişkin endişeler var" dedi.