Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa tahvilleri Japonya merkez bankası Bank of Japan'ın (BOJ) para politikasını değiştirmeyerek daha agresif bir politikaya gidileceği spekülasyonlarını boşa çıkarması üzerine geriledi.

10 yıllık İspanyol tahvil faizleri Nisan ayından bu yana en yüksek seviyeye doğru tırmanırken, Asya ve Avrupa hisseleri geriledi. 10 yıllık Alman tahvil faizleri Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) tahvil alım programının bir mahkemede görüşülmeye başlanmasıyla 3 aydan uzun bir sürenin zirvesine yükseldi. Portekiz ve İrlanda tahvilleri AMB Başkanı Draghi'nin dün bir Alman televizyonuna tahvil alımlarının yalnızca temellerin dışına çıkan fiyatları düzeltmek için yapılabileceğini açıklamasının ardından düştü.

Commerzbank AG faiz oranı stratejisti Michael Leister, "Çok fazla volatilite görüyoruz ve BOJ'nin ne başaracağına dair belirsizlik hâlâ devam ediyor. Avrupa tahvilleri baskı altında ve resim şimdilik zayıf görünüyor" ifadelerini kullandı.

10 yıllık İspanyol tahvil faizleri Londra saatiyle 10:55'te 11 baz puan yükselerek yüzde 4.70 oldu. Ocak 2023 vadeli yüzde 5.4'lük tahvilin fiyatı 0.84 düştü ve 105.28 oldu.

Benzer vadeli İtalyan tahvil faizleri 12 baz puanlık artışla yüzde 4.42 oldu.