Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri Bank of Japan Başkanı Haruhiko Kuroda'nın parasal genişlemeyi yakın zamanda artırmak için bir sebep görmediğini belirtmesi üzerine gerileyerek Standard & Poor's 500 Endeksi'nin üst üste 2. gün düşebileceği sinyalini verdi.

Bank of America Corp. ve Citigroup Inc. Avrupa bankalarının kayıplarına öncülük etti. Lululemon Athletica Inc., CEO Christine Day'in şirketten ayrılacağını açıklamasının ardından yüzde 13 geriledi. Sprint Nextel Corp. yüzde 1.5 ilerledi.

S&P 500 Endeksi Haziran ayı vadelileri New York saatiyle 06:59'da yüzde 0.8'lik düşüşün ardından 1,628.3 puan oldu. Gösterge endeksi dün yüzde 0.1 kayıp yaşarken, S&P ABD'ye yönelik kredi notu görünümünü negatiften durağana çevirdi. Dow Jones vadeli kontratları 111 puan düştü ve 15,117 puan oldu.

Münih'te bulunan Aimed Capital Management LLC portföy yöneticisi Daniel Weston, "ABD endeks vadelileri Bank of Japan'dan gelen haberlerle yumuşuyor. Piyasa varlık alımlarının genişlemesini ve fonlama şartlarının büyütülmesini bekliyordu ve bu da volatiliteye ve risksiz bir sabaha yol açıyor" dedi.