Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

BRIC kavramını ortaya ilk atan kişi ve Goldman Sachs Varlık Yönetimi Eski Başkanı Jim O'Neill, tahvillerde 30 yıldır devam eden boğa piyasanın sonuna yaklaşılmasıyla yatırımcıların yüzde 4'lere yükselmesine alışmasının gerektiğini söyledi.

Bunun bir normalleşme sürecinin parçası olduğunu ifade eden O'Neill, bu süreçte çok kötü günlerin olabileceğini ifade etti.

ABD'nin 10 yıllık tahvillerinin getirisi dün New York saati ile 16:38'de yüzde 0.02 düşerek yüzde 2.19'a geriledi. Faizler yüzde 2.29 artışla Nisan 2012'den bu yana en yüksek seviyesine tırmanırken, 25 Temmuz'da yüzde 1.38'den kaydettiği rekor düşüğün de üzerine işaret ediyor.

O'Neill, Nisan 2010'da yüzde 4'ün çok üzerinde olan 10 yıllık faizlerin önümüzdeki hafta olmasa da, ABD'nin normalleşmesiyle önümüzdeki 1-2 yılda yine o o seviyelere tırmanabileceğini söyledi ve küresel ekonominin hisse kültüründeki toparlanmanın erken safhalarında olduğunu ve 30 yıllık aşkını sonlandırıyor olabileceğini dile getirdi.

Fed, dünyanın en büyük ekonomisindeki borçlanma maliyetlerini aşağı çekmek için aylık 85 milyar dolarlık Hazine tahvili ve mortgage tahvili satın alıyor.