Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Konya'da doğuştan kolları kısa ve iki elinde 7 parmağı olan Yaşar Sami Gökbaba, seyyar satıcılık yaptığı dönemde kendisine dilenci gibi davranılınca "azmin adı" olmaya karar verdi. Genç sporcu, "Sen engellisin, nasıl spor yapacaksın?" diyenlere inat, gönül verdiği tekvandoda dünya şampiyonluğuna uzanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Doğuştan 20 ve 30 santim uzunluğunda kolları ve iki elinde 7 parmağı olan Yaşar Sami Gökbaba (27), kendisini engelli gibi görmese de insanların dikkatli bakışları bile onu üzmeye yetiyor. Seyyar satıcılık yaptığı dönemde, bazı kişilerinin kendisine acıyarak, tezgahının üzerine para bırakması, Gökbaba'nın hayatındaki büyük değişikliğin dönüm noktası oldu.

"Ben dilenci değilim" diyerek tezgahına bırakılan parayı geri iade eden Gökbaba, o gün "azmin adı" olmaya karar verdi. Kişinin kendisini engelli gibi görmediğinde neleri başarabileceğini kanıtlamak için adım atmaya karar veren Gökbaba, 2008'den itibaren tekvandoyla ilgilenmeye başladı.

1. ve 2. Dünya Para-Tekvando Şampiyonası'nda üçüncü, Para-Tekvando Avrupa Şampiyonası'nda ikinci, Para-Tekvando Türkiye şampiyonalarında 4 birinciliği bulunan genç sporcu, geçtiğimiz günlerde yapılan 4. Dünya Para-Tekvando Şampiyonası'nda da birinci olmanın mutluluğunu yaşadı.

- "Tahammül edemediğim tek şey insanların bana acıyarak bakması"

"Hayatta tahammül edemediğim tek şey insanların bana acıyarak bakması" diyen iki çocuk babası Yaşar Sami Gökbaba, bugüne kadar engelli durumundan dolayı hiç kimseden bir talebi olmadığını söyledi.

Kolaycılığa hiç kaçmadığını, olumsuz şeylerin kendisini başarılı olma noktasında daha çok kamçıladığını dile getiren Gökbaba, "Son dünya şampiyonluğuyla bir engellinin neler yapabileceğini gösterdiğime inanıyorum. Şampiyonada devlet büyüklerimi düşündüm. Evlatlarımı düşündüm. Beş aylık kızım Berre, beni karşılaşmada ateşledi. Çocuklarım, ailem, herkes benimle gurur duysun istiyorum. Kimse engelli olduğumu düşünmesin istiyorum" diye konuştu.

AA