Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:50'de güncellendi)

Yen, dünya genelinde yükseliş gösteren hisse fiyatlarının güvenli limanlara olan talebi azaltmasıyla beraber diğer büyük 16 para birimi karşısında değer kaybetti.

Dolar, Fed'in yarın başlayacağı 2 günlük toplantı öncesinde Japon para birimi karşısında ilerleme gösterirken, yatırımcılar Fed'in tahvil alımlarında bir değişikliğe gidip gitmeyeceğini tartışıyor. Avustralya doları yüksek getirili varlıklara olan talebin artması sonucu diğer büyük para birimlerinin biri hariç tamamı karşısında değer kazandı. Euro ise ticaret fazlasının Nisn ayında rekor seviyeye ulaştığını gösteren veriler üzerine yen karşısında tırmanış gerçekleştirdi.

Londra'da bulunan Commerzbank AG Döviz stratejisti Peter Kinsella, "Yendeki fiyat hareketliliği hisse volatilitesinden kaynaklanıyor. Dolar-yendeki bir sonraki yukarı yönlü hareket ya hisse piyasasında yaşanacak güven artışından ya da genel olarak daha güçlü dolar görmemizden dolayı olacak. Ben doların bir ralli yapmasını bekliyorum, yalnızca ne zaman olduğu önemli" yorumunu yaptı.

Yen yüzde 0.7 değer kaybederek Londra saatiyle 13:24'te dolar karşısında 95 yen seviyesine geriledi. Yen geçtiğimiz hafta yüzde 3.3 değer kazanmıştı. Japon para birimi yüzde 0.9 düşerek euro karşısında 126.67 olurken, geçtiğimiz hafta euro karşısında yüzde 2.7 değer kazanmıştı. Dolar ise euro karşısında çok değişmeyerke euro başına 1.3333 dolar seviyesinde kaldı.

(21:50'de güncellendi)