Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avustralya Merkez Bankası'nın 4 Haziran tarihli toplantı tutanaklarına göre politika yapıcılar, Avustralya dolarının, ihracat fiyatlarındaki gevşemeye bağlı olarak daha fazla değer kaybedebileceğini söyledi ve daha fazla faiz indirimi için alan olduğunu yineledi.

"Ekonomideki büyümenin desteklenmesine yardımcı olacak şekilde ticaret fiyatlarındaki ucuzlamanın etkisiyle kurun daha fazla zayıflama ihtimali" olduğuna dikkat çekilen tutanaklarda, "Kurul, talebin desteklenmesinin gerekmesi hâlinde mevcut enflasyon görünümünün daha fazla faiz indirimi için alan sağladığına karar verdi" ifadeleri yer aldı.

Avustralya Merkez Bankası Başkanı Glenn Stevens ve yönetim kurulu son 20 ayda politika faizinde yüzde 2'lik indirim yaparak yüzde 2.75 ile rekor düşük düzeye indirdi. Stevens, kuzey ve batıdaki maden bölgeleri büyürken, güney ve doğudaki imalat alanlarının zorlandığı ekonomiyi dengelemeyi hedefliyor.


TD Securities'in Asya-Pasifik stratejistlerinden Alvin Pontoh,RBA'in genişleme eğiliminde olduğunu ve bugünkü toplantı tutanaklarının da bu konuda yeni bir şey sunmadığını söyledi.